ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ UMAG 2023 EURPOPEAN GRAND PRIX – LEG 2 | ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ UMAG 2023 EURPOPEAN GRAND PRIX – LEG 2 | ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

04/06/2023 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Στο Umag της Κροατίας πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε το 2ο διεθνές Grand Prix της World Archery Europe για το 2023 με τη συμετοχή 196 τοξοτών και τοξοτριών από 41 χώρες και συλλόγους και διάκριση για την Εθνική μας ομάδα στο ομαδικό γυναικών

Οι καιρικές συνθήκες, κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν ευνόησαν τις υψηλές επιδόσεις στους γύρους κατάταξης με τη συνέχεια στους ατομικούς και ομαδικούς γύρους να επιφυλάσει πολλές εκπλήξεις.

Τουρκία και Ισπανία ήταν οι χώρες με τα περισσότερα χρυσά στη διοργάνωση.

Οι τούρκοι επικράτησαν σε 4 κατηγορίες με το χρυσό ολυμπιονίκη Mete Gazoz στo ανδρικό recurve, τον Batuhan Akcaoglou στο compound, το ομαδικό recurve ανδρών και το αντίστοιχο στο compound.

Φοβερή εμφάνιση από την Elia Canales που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων στο recurve (ατομικό, ομαδικό και μεικτό) ενώ η Mariya Shkolna συνεχίζει να προσφέρει διακρίσεις στο Λουξεμβούργο με τις επιδόσεις της στο compound και τα δύο χρυσά σε ατομικό και μεικτό.

Καλύτερη εμφάνιση για την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας αυτή στο ομαδικό recurve γυναικών όπου Γκορίλα, Παπαδοπούλου και Ψάρρα πέρασαν bye στα προημιτελικά από την 4η θέση του γύρου κατάταξης με επίδοση 1826, συνέχισαν με νίκη επί της Ιταλίας 5-4 (27-21 στο shoot off), όμως δεν τα κατάφεραν στις δύο τελευταίες κόντρες για το βάθρο με Ουκρανία και Πολωνία, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση.

Στο ατομικό recurve γυναικών, καλύτερη εμφάνιση από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στην 9η θέση, Γκορίλα και Ψάρρα κατετάγησαν στη 17η, ο Αντώνης Χριστόπουλος στην 57η και το μεικτό με Ψάρρα και Χριστόπουλο στη 17η.

Οι κόντρες στα ατομικά:

Ως club archers αγωνίστηκαν επίσης η Στυλιανή Μαρωνίτη στην 33η θέση του recurve γυναικών και ο Ηλίας Κατσαπουϊκίδης στη 57η των ανδρών.

Αναλυτικά αποτελέσματα: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=14270

Photo Gallery: https://archeryeurope.smugmug.com/Grand-Prix/Umag-2023

Κοινοποιήστε: