ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ | COMPOUND: ΤΡΕΛΗ ΝΙΚΗ Ο CARIGAN

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ | COMPOUND: ΤΡΕΛΗ ΝΙΚΗ Ο CARIGAN

06/07/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Mε τον δυνατό άνεμο να παίζει καθοριστικό ρόλο, όπως και σε όλη τη διάρκεια της 4ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βερολίνο, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τελικοί για το σύνθετο τόξο.

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στον τελικό των ανδρών. Ο Evren Carigan πέτυχε μία αναπάντεχη νίκη για την Τουρκία, προσφορά του Mike Schloesser. O Ολλανδός, αν και είχε να καλύψει διαφορά δύο πόντων μετά το πρώτο end, με σταθερότητα και σιγουριά γύρισε τον αγώνα φτάνοντας να προηγείται με δύο πόντους πριν το τελευταίο του βέλος. Σε εκείνο το σημείο θυμήθηκε ξανά τον ασταθή φετινό εαυτό του και ενώ χρειάζονταν απλά να μπει στο κίτρινο “κατάφερε” να στείλει το βέλος στο 8 και την αναμέτρηση στο shoot off. Φανερά εκνευρισμένος και έχοντας την πρώτη βολή του shoot off, συνέχισε με 9 και ο Evren Carigan με ένα μεγαλοπρεπές Χ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Kris Schaff στην ενδο-αμερικανική κόντρα απέναντι στον Braden Gellenthien με 144-141, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στα τελικά της Μόσχας.

Έγραψε ιστορία η Ruiz

Η φανταστική χρονιά για την 19χρονη Alexis Ruiz (ΗΠΑ) συνεχίστηκε και στο Βερολίνο. Έχοντας αποκλείσει τη Sara Lopez στα ημιτελικά, βρέθηκε στον τελικό απέναντι στη πολύπειρη Sophie Dodemont. Η Γαλλίδα είχε φανερά προβλήματα με τον άνεμο και ένα καταστροφικό 7άρι στο τρίτο end έδωσε το ψυχολογικό προβάδισμα στην Ruiz το οποίο εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος. Τελικό 143-141. Με αυτό το μετάλλιο η Ruiz έγινε η πρώτη αθλήτρια που έχει ανέβει στο βάθρο και στις 4 φάσεις του θεσμού!

Οι δύο πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη, Lopez και Βostan, αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό. Από τα ζευγάρια που χαιρόμαστε να βλέπουμε, μας προσέφεραν έναν καταπληκτικό αγώνα που μετά το τελικό 147-147 οδηγήθηκε σε shoot-off. Εκεί ο δυνατός άνεμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Τελικά η κολομβιανή, με 9 έναντι 8, κέρδισε την τρίτη θέση.

Γαλλία, Τουρκία και Μ.Βρετανία στα ομαδικά

Εξαιρετική απόδοση είχαν σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης οι άνδρες της Γαλλίας και αυτό επιβραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο. Φανερά ανώτεροι στον τελικό απέναντι στη Δανία κέρδισαν από νωρίς το προβάδισμα μέχρι το τελικό 230-228. Για την τρίτη θέση ΗΠΑ – Γερμανία 233-229.

Στις γυναίκες, η Τουρκία έκανε πάρτυ απέναντι στη Μ.Βρετανία και το τελικό 232-221 δεν αντέχει σε κριτική. Μετά από 8 μικρούς τελικούς και για πρώτη τους φορά σε μεγάλο, οι Τουρκάλες δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Εύκολο έργο είχαν και οι ΗΠΑ απέναντι στη Γερμανία με τελικό σκορ 231-221.

Η απάντηση για την Μ.Βρετανία ήρθε στον τελικό του μικτού. Απέναντι στη Σλοβενία της Τonja Ellison, που είχε τον σύζυγό της Brady Ellison (!) πίσω από το κιάλι, έπαιξε με κρύο αίμα και εκμεταλλεύτηκε το άγχος του πρωτάρη Modic, ο οποίος άργησε πολύ να μπει στο 10. Η Ellison το πάλεψε πολύ αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την ήττα στον 1 πόντο (156-155). Για την τρίτη θέση Ρωσία – Ιταλία 151-149.

Photos: worldarchery.org

Κοινοποιήστε: