ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ | ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ | ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

11/04/2021 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

To 2o ευρωπαϊκο grand prix της φετινής περιόδου ολοκληρώθηκε με τα φαβορί να πέφτουν θύματα μεγάλων εκπλήξεων στους ατομικούς γύρους αποκλεισμού και τη ρωσική εθνική ομάδα να κάνει μια επιβλητική εμφάνιση με πρωτιά στον τελικό πίνακα μεταλλίων.

Ο γύρος κατάταξης στο ολυμπιακό τόξο ανδρών απέφερε σαφές πλεονέκτημα σε Gazoz και Νespoli (694 & 687 αντίστοιχα), όμως και οι δύο έπεσαν θύματα εκπλήξεων στη συνέχεια, ο μεν τούρκος από τον λουξεμβούργιο Henckels (32ος στο ranking round, 6-2 στη φάση των 16) ο δε ιταλός από τον γερμανό Wiezer που είχε καταλάβει την 31η θέση αρχικά. Την κατάσταση εκμεταλεύτηκε ο ρώσος Bazarzhapov κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Nicholas D’Amour, o οποίος έγινε ο πρώτος τοξότης από τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους που ανεβαίνει στο pondium διεθνούς βαθμολογούμενου event.

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και στο ολυμπιακό τόξο γυναικών. Καμία από τις αθλήτριες της πρώτης τετράδας του γύρου κατάταξης (Angazoz, Osipova, Andreoli & Kroppen) δεν έφτασε καν στα ημιτελικά. Πιο ψύχραιμη και προετοιμασμένη αποδείχθηκε η ισπανή Elia Canales, η οποία επικράτησε στον τελικό με shoot off απέναντι στην γαλλίδα Lisa Barbelin.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και στο σύνθετο τόξο. Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Σλοβάκος Jozef Bozansky εκκινώντας από την 6η θέση του ranking round με τον πρώτο Przybylski (Πολωνία, 712) να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά και τον 2ο Yildiz (Τουρκία, 709) να σταματά στην οκτάδα.

“Αυτοκρατορική” εμφάνιση για τη Ρωσία στο γυναικείο σύνθετο κατακτώντας τις πέντε πρώτες θέσεις (!) και έχοντας μία ακόμη αθλήτρια στην οκτάδα. Μεγάλη νικήτρια η Natalia Avdeeva.

Όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.ianseo.net/Details.php?toId=8285

Πίνακας Μεταλλίων:

Official Photogallery:

https://archeryeurope.smugmug.com/Grand-Prix/Antalya-2021
Κοινοποιήστε: