Ο “ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο “ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

18/03/2019 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Την ώρα που στην Ελλάδα αναζητείται αναπτυξιακό μοντέλο για το άθλημα της τοξοβολίας, η Γαλλική Ομοσπονδία (FFTA) αναγνωρίζοντας την ανάγκη προσέλκυσης νέων αθλητών και επενδύοντας στο μέλλον εξέδωσε αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την διδασκαλία της τοξοβολίας στα σχολεία.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού προσέγγισης των νέων Γάλλων έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή και να ανακαλύψουν τα οφέλη της τοξοβολίας

Ανάμεσα στους 1628 συλλόγους και τα περίπου 75.000 μέλη τους, το 42% των αθλητών ανήκει στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, δυσανάλογα όμως με το 6% όσων είναι κάτω των 10 ετών. Έτσι, με αυτό το πρόγραμμα η ομοσπονδία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με το άθλημα μέσω του σχολείου τους παρέχοντας την σχετική κατάρτιση στους προπονητές-γυμναστές σε βασικούς τομείς όπως η ασφάλεια, η τεχνική κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ένας νέος δίαυλος ανάμεσα στον σχολικό και τον συλλογικό αθλητισμό, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο της αγωνιστικής τοξοβολίας για τη χώρα μέσω της ανάδειξης νέων ταλέντων σε μικρή ηλικία.

Αν και για τη χώρα μας, η έννοια του σχολικού αθλητισμού είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη, τα μοντέλα ανάπτυξης των προηγμένων στο άθλημα χωρών όπως η Γαλλία, ίσως αποτελούν τον καλύτερο φάρο για το λιμάνι της προόδου και της επιτυχίας.

Πηγή: <1>

Κοινοποιήστε: