ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ | ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ | ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

21/04/2021 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Σε πλήρη εξέλιξη η πρώτη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου τοξοβολίας με πολλές εντυπωσιακές επιδόσεις να καταγράφονται στους γύρους κατάταξης:

  • Ο Mike Schloesser έφτασε έναν μόλις πόντο πριν το παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνθετο τόξο ανδρών κερδίζοντας το προβάδισμα στο γύρο κατάταξης με επίδοση 717 και 42Χ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρέθηκε ο ολλανδός, το απόλυτο 360/360 στο πρώτο μισό του αγώνα με τον παγκόσμιο recordman Braden Gellenthien να υπολείπεται στην τελική επίδοση κατά 6 πόντους (711). Συνολικά 18 τοξότες έσπασαν το φράγμα των 700 πόντων στη συγκεκριμένη κατηγορία. (link)
  • Εθνικό ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών από τη Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη Paige Pearce στο σύνθετο τόξο γυναικών με φοβερή επίδοση 707 και 25Χ. Ακολούθησε η κολομβιανή Alejandra Usquiano με 704 ενώ η Sarah Lopez δε βρέθηκε σε καλή μέρα (11η με 692), αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα εν όψει ατομικών γύρων. (link)
  • Για τέταρτη φορά σε παγκόσμιο κύπελλο ο Brady Ellison ξεπέρασε το 690 κάνοντας μια επιβλητική εμφάνιση στο ολυμπιακό τόξο ανδρών με 694 και αφήνοντας 14 ολόκληρους πόντους πίσω τον εξαιρετικό ινδό Atanu Das. Ιδιαίτερα δυνατοί φέτος οι γερμανοί και με φόρα από τα ευρωπαϊκά grand prix: Unruh και Weckmueller συμπλήρωσαν την τετράδα. (link)
  • Δύο νέα Παναμερικανικά ρεκόρ από την εθνική ομάδα του Μεξικού στο γυναικείο ολυμπιακό τόξο. Το πρώτο στο ατομικό από την Ana Vasquez με 680 και το δεύτερο στο ομαδικό συνεπικουρούμενη από τις Roman και Valencia με 1988. Παρά τη μεγάλη τους αυτή εμφάνιση, η ομάδα της Ινδίας απέκτησε το προβάδισμα στην κατηγορία με συνολικό σκορ 2003. (link)
  • Στις υπόλοιπες κατηγορίες των ομαδικών τις πρώτες θέσεις στους γύρους κατάταξης κατέκτησαν οι ΗΠΑ: στο ομαδικό recurve ανδρών με 2036, στο μικτό του recurve με 1362, στο ανδρικό compound με 2126, στο γυναικείο με 2104 και στο μικτό με 1418. (link)

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης συνεχίζεται σήμερα με τους ατομικούς και τους ομαδικούς γύρους αποκλεισμού.

Cover Photo: World Archery

Κοινοποιήστε: