ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ | ΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΒΕΛΗ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗ ΛΩΖΑΝΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ | ΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΒΕΛΗ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗ ΛΩΖΑΝΗ

24/05/2021 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Με τρία χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό, η ολλανδική εθνική ομάδα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε την κορυφή κατά τη 2η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ολοκληρώθηκε στην Ελβετία.

Πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά ο Mike Schloesser με δύο χρυσά μετάλλια στο ατομικό αλλά και στο μικτό ομαδικό του compound συνεπικουρούμενος από την Jody Vermeulen, ενώ οδήγησε και το ομαδικό ανδρών στη 2η θέση του βάθρου (ηττήθηκαν στον τελικό από την Τουρκία). Με την επίδοση αυτή, ο “Mr Perfect” κατοχύρωσε την 6η του συμμετοχή σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η τρίτη νίκη για τους ολλανδούς ήρθε στο μικτό του recurve από το Sjef Van Den Berg και την Gabriela Schloesser.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ ήρθε στη Λωζάνη εμφανώς βελτιωμένη και αποφασισμένη να σβήσει τις κακές εντυπώσεις από τη Γουατεμάλα. Ο Brady Ellison επανήλθε με την 9η νίκη του σε φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ χρυσό μετάλλιο κέρδισε και το γυναικείο ομαδικό των ΗΠΑ στο compound (Ochoa-Anderson, Pearce, Vanderwier). Μία ακόμη επιτυχία για τους αμερικανούς με την 3η θέση των Gellnthien και Ochoa-Anderson στο μικτό του compound.

Πολύ δυνατή εμφάνιση από τη Ρωσία με πέντε μετάλλια συνολικά. Την έκπληξη έκανε η Svetlana Gomboeva στο ντεμπούτο της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν και ξεκίνησε από τη 19η θέση του γύρου κατάταξης (656), η 22χρονη ήταν αχτύπητη στα knock out συντρίβοντας κάθε αντίπαλο στο πέρασμά της με αποκορύφωμα το 6-0 στον τελικό απέναντι στην πολύπειρη Ksenia Perova.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα την Β’ φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Lausanne 2021:

https://www.ianseo.net/Details.php?toId=8511

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

Πίνακας Μεταλλίων:

Photo Gallery:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=WorldArchery&set=a.10158467924348403

Κοινοποιήστε: