LILLESHALL 2023 EUROPEAN GRAND PRIX: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ COMPOUND | ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

LILLESHALL 2023 EUROPEAN GRAND PRIX: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ COMPOUND | ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

08/04/2023 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Μεγάλη διάκριση για την Εθνική μας ομάδα στα πλαίσια του 1ου Ευρωπαϊκού Grand Prix για το 2023 με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, όπως και πέρσι, στο ομαδικό του σύνθετου τόξου ανδρών.

Η ομάδα των Δρακιώτη, Κουμερτά και Κωστόπουλου έκανε εκπληκτική πορεία με νίκη στη φάση των 16 επί της Ιρλανδίας (215-206), νίκη στα προημιτελικά επί της Αυστρίας του Nico Wiener με 228-222 και νίκη στα ημιτελικά απέναντι στο Ισραήλ με 222-219. Στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, δεν τα κατάφερε απέναντι σε μία ανώτερη Ιταλία (221-229) αλλά κέρδισε επάξια το αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ακόμα δύο μεγάλες διακρίσεις ήρθαν με την 4η θέση της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο ολυμπιακό τόξο γυναικών και του Δημήτρη Δρακιώτη στο σύνθετο τόξο ανδρών.

Η Παπαδοπούλου έκανε έκανε κορυφαία εμφάνιση με πολύ μεγάλες νίκες, αρχικά με 6-0 επί της γαλλίδας Lisa Barbelin (No.13 στον κόσμο) και στη συνέχεια 6-0 επί της ουκρανής Anastasia Pavlova (No.94). Ούτε όμως η Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη Katarina Bauer (Γερμανία) μπόρεσε να τη σταματήσει αφού υποτάχθηκε στο shoot off με καλύτερο 8άρι για την Παπαδοπούλου. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Ευαγγελία Ψάρρα, την οποία κέρδισε με 6-0 και η ξέφρενη πορεία της σταμάτησε στον ημιτελικο από την βρετανή Penny Healey (No.15 στον κόσμο), αν και την κόντραρε στα ίσια χάνοντας τελικά με 3-7. Στο μικρό τελικό, ηττήθηκε από την γερμανή Elisa Tartler με 0-6.

Στον 2ο μικρό τελικό για την Ελλάδα, ο Δημήτρης Δρακιώτης γύρισε με την αξία του έναν αγώνα που ξεκίνησε με 8άρι για τον έλληνα πρωταθλητή απέναντι στον ιταλό Marco Bruno και τον οδήγησε σε shoot off (145-145), σε ένα σημείο που ο άνεμος έκανε τα παιχνίδια του και πρόσφερε το χάλκινο στον ιταλό με καλύτερο 9άρι. Νωρίτερα ο Δρακιώτης είχε αποκλείσει διαδοχικά τους Crean (Ιρλανδία), MacQueen (Μ.Βρετανία), Fregnan (Ιταλία) και Jevsnik (Σλοβενία) ενώ ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Josef Bosansky (Τσεχία)… Όσοι γνωρίζουν το τί πέρασε με τον εξοπλισμό και με την προετοιμασία του το τελευταίο τρίμηνο αυτό το παίδί, ξέρουν ότι αυτή η θέση ισοδυναμεί με χρυσό!

Οι υπόλοιπες επιδόσεις για την Εθνική μας στο Ευρωπαϊκό Grand Prix είχαν ως εξής:

 • 7η θεση για την Ευαγγελία Ψάρρα στο ολυμπιακό τόξο γυναικών
 • 8η θέση για το ομαδικό στο ολυμπιακό τόξο γυναικών (Γκορίλα, Παπαδοπούλου, Ψάρρα)
 • 9η θέση για τον Παναγιώτη Κατσαϊτη στο ολυμπιακό τόξο ανδρών
 • 17η θέση για το ομαδικό στο ολυμπιακό τόξο ανδρών (Καραγεωργίου, Κατσαϊτης, Σγουρος)
 • 17η θέση για το μεικτό ομαδικό στο ολυμπιακό τόξο (Ψάρρα, Σγουρος)
 • 17η θέση για την Ανίτα Γκορίλα στο ολυμπιακό τόξο γυναικών
 • 17η θέση για τον Σταύρο Κουμερτά στο σύνθετο τόξο ανδρών
 • 33η θέση για το Σάκη Κωστόπουλο στο σύνθετο τόξο ανδρών
 • 57η θέση για τη Μαρία Νασούλα στο ολυμπιακό τόξο γυναικών
 • 57η θέση για τον Γιώργο Σγουρο στο ολυμπιακό τόξο ανδρών
 • 106η θέση για τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου στο ολυμπιακό τόξο ανδρών
 • 110η θέση για τον Αντώνιο Χριστόπουλο στο ολυμπιακό τόξο ανδρών

Στη διοργάνωση πρώτευσε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας επικρατώντας συνολικά σε 3 κατηγορίες ενώ με 2 χρυσά ακολούθησε η Γερμανία και από ένα Ολλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Γαλλία και Σλοβακία. Η Ελλάδα στην 9η θέση του σχετικού πίνακα μεταλλίων:

EG23 FINAL QUOTA TOURNAMENT

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Grand Prix πραγματοποιήθηκε και το τελικό τουρνουά πρόκρισης για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στην Πολωνία. Σε αντίθεση με την εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix, η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε να κερδίσει κάποια επιπλέον κάρτα συμμετοχής για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Έτσι, τον Ιούνιο στην Κρακοβία θα λάβει μέρος με μία αθλήτρια στο Ολυμπιακό Τόξο γυναικών, κάτι που είχε εξασφαλίσει από πέρσι η Ευαγγελία Ψάρρα.

Καλύτερη εμφάνιση σε αυτό το τουρνουά από τον Γιώργο Σγουρο, ο οποίος ξεκίνησε με νίκη 6-0 επί του γεωργιανού Machavariani αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε με 2-6 από τον δανό Staudt. Στη “2η ευκαιρία” για τις χώρες χωρίς εισιτήριο, πέρασε στον τελικό με νίκη επί του Παναγιώτη Κατσαϊτη (6-4) αλλά στον κρίσιμο τελικό έχασε με 2-6 από τον κύπριο Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Ιστότοπος Αποτελεσμάτων:

https://www.ianseo.net/Details.php?toId=13479

Η κάρτα επιδόσεων για την Εθνική Ελλάδος:

https://info.ianseo.net/Search/InfoTeam.php?Id=30714

…και μία ιδιαίτερη μνεία για την εμφάνιση του αθλητή του ΑΣΤ “Άβαρις” Παναγιώτη Κατσαϊτη, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια τα εθνικά χρώματα σε αυτή τη διοργάνωση και τον ευχαριστούμε γιατί μας γεμίζει με μεγάλη υπερηφάνεια:

https://info.ianseo.net/Search/Info.php?Id=239562

Photos: https://archeryeurope.smugmug.com/Grand-Prix/Lilleshall-2023

Κοινοποιήστε: