ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (1H ΗΜΕΡΑ) – ΠΕΡΑΣΑΝ ΨΑΡΡΑ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ Η Ν.ΚΟΡΕΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (1H ΗΜΕΡΑ) – ΠΕΡΑΣΑΝ ΨΑΡΡΑ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ Η Ν.ΚΟΡΕΑ

10/06/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Θετικό ήταν το ξεκίνημα για την Ευαγγελία Ψάρρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστω και οριακά προκρίθηκε στους ατομικούς γύρους κατακτώντας την 102η θέση ανάμεσα σε 152 τοξότριες με σκορ 615. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Μεξικανή Alexandra Valencia (No. 12 στον κόσμο) η οποία ήρθε 11η στο γύρο κατάταξης με 665.

Αντίθετα η Ανατολή Γκορίλλα στάθηκε άτυχη αφού ισοβάθμησε στην τελευταία προνομιούχο θέση με άλλες 3 αθλήτριες και σκορ 613 όμως το 9αρι της στο shoot-off δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση.

Το προβάδισμα στο γυναικείο recurve απέκτησε η Kang (Ν.Κορέα), κάτι που αναμένονταν δεδομένης της παρατεταμένα δαιμονιώδους φόρμας που βρίσκεται φέτος, αλλά το 692 που πέτυχε αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Η Kang ξεπέρασε τον εαυτό της κατά 1 πόντο και την ακολούθησαν με διαφορά η Lei από την Ταϊπέι με (680) και η Κινέζα Zheng επίσης με 680.

647 ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου

Πολύ καλή επίδοση, δεδομένης της φετινής εσωτερικής αγωνιστικής απραξίας, για τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου ο οποίος αν ήταν πιο σταθερός στο ξεκίνημα του Β’ γύρου ίσως και να πετύχαινε κάτι καλύτερο από την 100η θέση ανάμεσα σε 200 ανταγωνιστές. Στον 1ο γύρο φάνηκε ζεστός με 324 όμως κάποια λάθη μετά την 7η βολή τον έφεραν να δίνει οριακή μάχη για την πρόκριση. Τελικά η κατάσταση ξεκαθάρισε στις δύο τελευταίες βολές και με 647 θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Tom Hall (No.66 στον κόσμο, σκορ 679) γεγονός που δεν του απαγορεύει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Στη γιγαντομαχία του ανδρικού recurve, o Lee Woo Seok (Ν.Κορέα) έβαλε το όνομα του στο Νο.1 του ταμπλό με 696 και ένα πόντο πίσω του ο Brady Ellison, πάντα δυνατός στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη ποντάρουν σε τελικό ανάμεσα στους δύο.

Άπιστη η Ν.Κορέα στα ομαδικά

Το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της ημέρας ήρθε από το συνδυασμό των επιδόσεων των Lee και Kang στο μικτό ομαδικό και οι οποίοι με 1388 δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης για την υπεροχή τους. 20 πόντους πίσω η Ταϊπέι των Lei και Tang.

Ψάρρα και Καραγεωργίου κατέλαβαν την 51η θέση ανάμεσα σε 58 χώρες με συνολικό σκορ 1262.

Στα ομαδικά recurve ανδρών και γυναικών, η Ν.Κορέα φαίνεται μέχρι στιγμής να μην έχει αντίπαλο. Η επίδοση στους άνδρες με 2082 προκάλεσε δέος ακόμα και στους φιλόδοξους Ολλανδούς οι οποίοι με 2034 θα ξεκινήσουν από τη 2η θέση του ταμπλό. Στις γυναίκες, πολύ καλή εμφάνιση από τις Κινέζες οι οποίες με 2035 δικαιούνται να ελπίζουν σε βάθρο.

photos: worldarchery.org

Κοινοποιήστε: