ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ

Έτος Ίδρυσης: 2019

Έδρα: Νίκαια – Αγ. Ιωάννης Ρέντης

Αριθμός Μητρώου Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης: ΧΙ82


Ποιοί είμαστε…


Ο
Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «ΑΒΑΡΙΣ» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Η έδρα του συλλόγου μας είναι στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Τα 33 ιδρυτικά του μέλη είναι άνθρωποι με προϋπηρεσία στο χώρο τοξοβολίας και ιδιαίτερη αγάπη για τη διάδοση αυτού του ευγενούς αθλήματος.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και η προσέγγιση ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής ώστε να τους «μυήσει» σε ένα άθλημα άγνωστο δυστυχώς στο ευρύ κοινό.


Η τοξοβολία είναι κατά κύριο λόγο ένα άθλημα ατομικό που, πέραν της ανάπτυξης της σωματικής αντοχής και ευστάθειας, καλλιεργεί την αυτοσυγκέντρωση, την νοητική πειθαρχία και την σωματική χαλάρωση ταυτόχρονα με την εσωτερική κυριαρχία. Το αποτέλεσμα της ωρίμανσης αυτών των δεξιοτήτων είναι που αποτυπώνεται στο «πρόσωπο» του στόχου !!!

Οι Έλληνες έχουμε μια μακραίωνη παράδοση στη χρήση του τόξου, ως κυνηγητικό εργαλείο, ως πολεμικό μέσο αλλά πλέον και ως αθλητικό εξοπλισμό. Για το λόγο αυτό ο «ΑΒΑΡΙΣ» λειτουργεί τμήματα εκπαίδευσης με όλους τους τύπους τόξων, όπως αυτά κατηγοριοποιούνται από την World Archery και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας: παραδοσιακά (traditional division), λονγκμπόου (longbow division), ενστικτώδη – κυνηγετικά (instinctive division), γυμνά αντίκυρτα χωρίς σκοπευτικά (barebow division), ολυμπιακά αντίκυρτα (recurve division) και σύνθετα (compound division).

Το όνομα μας αντλείται από ένα μυθικό πρόσωπο της πρωτο-ϊστορίας μας. Ο Άβαρις ήταν ένας μύστης, θεραπευτής και φιλόσοφος με καταγωγή από την φυλή των Υπερβόρειων. Φίλος και πνευματικός σύντροφος του τοξότη Θεού Απόλλωνα, ο οποίος του είχε χαρίσει ένα χρυσό μαγικό βέλος, πάνω στο οποίο είχε την ικανότητα να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και του χρόνου.
Με παρόμοιο τρόπο πιστεύουμε ότι ο προπονητής, οι εκπαιδευτές αλλά και το σύνολο των μελών αυτής της παρέας τοξοτών, μπορούν να σας υποδεχτούν ως συνεπιβάτες σε αυτό το μαγικό ταξίδι πάνω στο χρυσό βέλος του ΑΒΑΡΗ !!!

Δεν είναι περιττό να τονίσουμε ότι για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη διοργανώνει ανά τακτά διαστήματα, τρίμηνα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια τοξοβολίας για αρχάριους.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας… μια θέση στη γραμμή βολής σας περιμένει !!!

Ιστορικό Χρονοδιάγραμμα

 • 25 Νοεμβρίου 2018… πραγματοποιείται η 1η συνάντηση των ιδρυτικών μελών του συλλόγου, 33 τον αριθμό.
 • 09 Δεκεμβρίου 2018… συγκαλείται η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση και συστήνεται το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.
 • 29 Ιανουαρίου 2019… ιδρύεται ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας “Άβαρις”.
 • 29 Μαρτίου 2019… ο Άβαρις εντάσσεται στις τάξεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας με 26 τοξότριες και τοξότες.
 • 13 Απριλίου 2019… ο Γιώργος Μακρής γίνεται ο πρώτος αθλητής του συλλόγου που λαμβάνει μέρος σε αναπτυξιακό αγώνα ανοιχτού χώρου στο ΟΑΚΑ.
 • 12 Μαϊου 2019… Οι πρώτες επιτυχίες του συλλόγου σε αγώνα ανοιχτού χώρου με τα μετάλλια των Μαστρόκαλου, Αμπατζή, Καλλίτση Ν., Φουντουκίδη και Μαντά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.
 • 03 Αυγούστου 2019… Πρώτη συμμετοχή του συλλόγου σε αγώνα τοξοβολίας πεδίου (TFG Pirros 2019) με 4 αγωνιζόμενους και 3 μετάλλια (Καλλίτση Κ., Καλλίτση Ν., Μαστρόκαλος Β.)
 • 20 Οκτωβρίου 2019… Πρώτη συμμετοχή του συλλόγου σε αγώνα κλειστού χώρου (Κάρυστος) με τη Ν.Καλλίτση.
 • 27 Οκτωβρίου 2019… Πρώτη συμμετοχή του συλλόγου σε αγώνα τοξοβολίας 3D (Λεπτοκαρυές Φλώρινας – ARKTOS 2019) με τους Γ.Δημητρόπουλο, Ν.Καλλίτση και Β.Μαστρόκαλο και δύο χρυσά μετάλλια.
 • 22 Φεβρουαρίου 2020… Πρεμιέρα του “ΆΒΑΡΗ” σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου με 7 συμμετοχές σε 5 κατηγορίες (ατομικό ολυμπιακού τόξου ανδρών & γυναικών, ομαδικό ανδρών & μικτό ομαδικό ολυμπιακού τόξου καθώς και ατομικό σύνθετου τόξου ανδρών).
 • 19 Ιουλίου 2020… Παρθενική συμμετοχή του συλλόγου σε Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων με τις Ιφιγένεια Μαργέτη και Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου
 • 12 Σεπτεμβρίου του 2020… Η Άννα Φρετζα γίνεται η πρώτη αθλήτρια του συλλόγου που κατακτά μετάλλιο (αργυρό) σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτού Χώρου στην κατηγορία του σύνθετου τόξου νεανίδων, σε μια διοργάνωση όπου ο σύλλογος εκπροσωπείται για 1η φορά και στο ολυμπιακό τόξο εφήβων με τον Αίαντα Γαβάκη.
 • Νοέμβριος 2020… Ο ΑΣΤ “Άβαρις” λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα της τοξοβολίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
 • 30 Μαϊου 2021… Διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μόνιμου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, κατά τις οποίες επανεκλέγεται πρόεδρος ο Βλαδίμηρος Γαβάκης.
 • 10-11 Ιουλίου 2021… Η Άννα Φρετζα στέφεται 1η Πανελληνιονίκης στο σύνθετο τόξο Νεανίδων ενώ το μικτό ομαδικό ολυμπιακού τόξου Εφήβων-Νεανίδων με την Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου και τον Άγγελο-Δημήτρη Πογάτο κατακτά τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου ΝΑ/ΝΓ/Ε/Ν 2021
 • 15 Σεπτεμβρίου 2021… Ο σύλλογος ολοκληρώνει τη διαδικασία ένταξής του στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων.
 • 23 Οκτωβρίου 2021… Ο Άβαρις κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Χώρου Νέων 2021, στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου Εφήβων με τους Σπύρο Βενέτη, Αίαντα Γαβάκη και Άγγελο Πογάτο.
 • 19 Δεκεμβρίου 2021… Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΧ 2021 ο Άβαρις κατακτά τρεις τίτλους: στο ομαδικό σύνθετου τόξου ανδρών (Αντωνάκος, Ρίζος, Σταϊκάκης), στο barebow ανδρών (Κρητικός) και στο barebow γυναικών (Κουντούρη) καθώς επίσης και ένα χάλκινο μετάλλιο με τη Μ.Πιάνου στο barebow γυναικών.
 • 19 Φεβρουαρίου 2022… Χρυσοί Πρωταθλητές Νέων 2022 αναδεικνύονται οι Σπύρος Βενέτης, Αίας Γαβάκης και Άγγελος Πογάτος στο ομαδικό ολυμπιακού τόξου U21 ανδρών καθώς και η Άννα Φρέτζα στην κατηγορία σύνθετου τόξου U21 γυναικών.
 • 10 Μαϊου 2022… Τρίτος πανελληνιονίκης ολυμπιακού τόξου μαθητών στο Σχολικό Πρωτάθλημα ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. ο Σπύρος Βενέτης.
 • 2-3 Ιουλίου 2022… Στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Ανοιχτού Χώρου Νέων 2022, ο Άβαρις κατακτά 2 χρυσά μετάλλια με τις Αθηνά Γκολέμη και Αθανασία Μελισσουργού, δύο αργυρά με τις Ευγενία Γεωργικοπούλου και Χρυσάνθη Κουκίδη και ένα χάλκινο με την Ηλιάνα Χριστοφόρου.
 • 3-4 Σεπτεμβρίου 2022… Πρωταθλητές Ελλάδος 2022 στον Ανοιχτό Χώρο αναδείχθηκαν ο Σταμάτης Κρητικός και η Παρασκευή-Χριστίνα Κουντούρη στα ατομικά αγωνίσματα του barebow. Για το ίδιο τόξο, η Ευγενία Μεταξά κατέκτησε το αργυρό και η Σόνια Κουλέπη το χάλκινο μετάλλιο.
 • 17-18 Σεπτεμβρίου 2022… Η Παρασκευή-Χριστίνα Κουντούρη κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος στο barebow γυναικών, με δεύτερη την Ευγενία Μεταξα και τρίτη τη Μαρία Πιάνου.
 • 17 Δεκεμβρίου 2022… Δύο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικρών Ηλικιακών Κατηγοριών από τους Ιωάννη Κωνσταντίνου και Σπύρίδωνα Μπατή στο σύνθετο τόξο παμπαίδων.
 • 18 Δεκεμβρίου 2022… Πρωταθλητής ο Άβαρις στο μεικτό ομαδικό barebow κλειστού χώρου με τους Ιωάννη Θεοδοσιάδη και Παρασκευή-Χριστίνα Κουντούρη αλλά και στο ατομικό γυναικών με τη Σόνια Κουλέπη. Ακόμη τρία μετάλλια στο Πρωτάθλημα με Σταμάτη Κρητικό, Παρασκευή-Χριστίνα Κουντούρη και Ιωάννη Αγγελακόπουλο.
 • 18-19 Φεβρουαρίου 2023… 4 τίτλοι και ακόμη 3 μετάλλια στο Πανελλήιο Πρωτάθλημα ΚΧ Α/Γ. Πρωταθλητές αναδείχθηκαν: Αγγελακόπουλος Ιωάννης (barebow ανδρών), Γεωργικοπούλου Ευγενία (ομαδικό σύνθετου τόξου), Γκολέμη Αθηνά (ομαδικό σύνθετου τόξου), Δεληστάθη Βαρβάρα (ομαδικό σύνθετου τόξου) Κουντούρη Παρασκευή-Χριστίνα (barebow γυναικών και μεικτό), Τσάχρας Γεώργιος (barebow μεικτό).
 • 25-26 Φεβρουαρίου 2023… Δύο χρυσά μετάλλια από την Ευγενία Γεωργικοπούλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΧ Νέων 2023 στο ατομικό σύνθετου τόξου U21 και στο ομαδικό U21 γυναικών μαζί με τις Αθηνά Γκολέμη και Ηλιάνα Χριστοφόρου. Αργυρό μετάλλιο στο ολυμπιακό τόξο για το μεικτό U18 (Βενέτης Σπυρίδων, Σωτηροπούλου Αλεξάνδρα). Χάλκινα μετάλλια από την Αθηνά Γκολέμη στο ατομικό σύνθετου τόξου U21, την Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου στο ατομικό ολυμπιακού τόξου U18 και στο ομαδικό ανδρών U18 ολυμπιακού τόξου (Βενέτης Σπυρίδων, Καλαρίτης Σωτήριος και Πογάτος Άγγελος-Δημήτριος).
 • 1-2 Ιουλίου 2023… Ο ΑΣΤ Άβαρις διοργανώνει του πρώτους Πανελλαδικούς Αγώνες Τοξοβολίας στη Νίκαια με τη συμμετοχή 31 συλλόγων και 350 αθλητών και αθλητριών
 • 8-9 Ιουλίου 2023… Τον πρώτο του τίτλο στο μεικτό ομαδικό ολυμπιακού τόξου κατακτά ο ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ στο Πρωτάθλημα ΑΧ 2023 με την Ελένη Βερούχη και τον Παναγιώτη Κατσαϊτη, ο οποίος στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας και στο ατομικό ανδρών
 • 8-9 Ιουλίου 2023… Στο Πρωτάθλημα ΑΧ Σύνθετου τόξου & Barebow 2023 o ΑΒΑΡΙΣ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό του σύνθετου τόξου με τον Βασίλη Αντωνάκο και την Αθηνά Γκολέμη, η οποία κερδίζει και τη 2η θέση στο ατομικό γυναικών. Δύο αργυρά μετάλλια στο barebow (Ηλιοπούλου, Δευτεραίος) και δύο χάλκινα (Τσάχρας, Χριστογιάννη)
 • 16-17 Σεπτεμβρίου 2023… Στο Πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτού Χώρου η Αθανασία Μελισσουργού κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο σύνθετο τόξο U21 γυναικών και ο Σπύρος Βενέτης το χάλκινο στο ολυμπιακό τόξο U18 ανδρών
 • 12 Νοεμβρίου 2023… Ο ΑΣΤ Άβαρις διοργανώνει τον 1ο επίσημο αγώνα τοξοβολίας πεδίου στην Ελλάδα (με WA Field Round) στα Παλαιά Λατομεία Κορυδαλλού και με τη συμμετοχή 80 αθλητών και αθλητριών
 • 17-18 Φεβρουαρίου 2024… Πέντε μετάλλια για τον ΑΣΤ Άβαρις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου στον Κολινδρό Πιερίας: χρυσό για την Παναγιώτα Ηλιοπούλου στο Barebow γυναικών όπως και στο μεικτό barebow Α-Γ (Ηλιοπούλου, Κορτσιδάκης) και στο ομαδικό barebow ανδρών (Κορτσιδάκης, Μαργέτης, Τσάχρας). Στα ίδια τόξα, αργυρό μετάλλιο για Κορτσιδάκη και Χριστογιάννη στα ατομικά και χάλκινο για Μαργέτη Κωνσταντίνο
 • 21 Απριλίου 2024… Ο ΑΣΤ Άβαρις διοργανώνει τον 2ο πανελλαδικό αγώνα τοξοβολίας πεδίου (με WA Field Round) στα Παλαιά Λατομεία Κορυδαλλού
 • 15-16 Ιουνίου 2024… Ο ΑΣΤ Άβαρις διοργανώνει πανελλαδικό αγώνα τοξοβολίας ανοιχτού χώρου στο Γήπεδο της Προοδευτικής
 • 29-30 Ιουνίου 2024… Στο Πρωτάθλημα ΑΧ 2024, οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό barebow ανδρών (Κορτσιδάκης, Μαργέτης, Τσάχρας), στο μεικτό barebow Α-Γ (Ηλιοπούλου, Τσάχρας) και στο ατομικό barebow ανδρών με τον Ι.Θεοδοσιάδη. Αργυρό για την Π. Ηλιοπούλου στο ατομικό barebow γυναικών και χάλκινο για τον Κ. Μαργέτη στο ατομικό barebow ανδρών και τη Μ. Χριστογιάννη στις γυναίκες

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναπληρωματικά μέλη: Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος, Μαστρόκαλος Βασίλειος