ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ

Έτος Ίδρυσης: 2019

Έδρα: Νίκαια – Αγ. Ιωάννης Ρέντης

Αριθμός Μητρώου Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης: ΧΙ82


Ποιοί είμαστε…


Ο
Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «ΑΒΑΡΙΣ» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Η έδρα του συλλόγου μας είναι στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Τα 33 ιδρυτικά του μέλη είναι άνθρωποι με προϋπηρεσία στο χώρο τοξοβολίας και ιδιαίτερη αγάπη για τη διάδοση αυτού του ευγενούς αθλήματος.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και η προσέγγιση ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής ώστε να τους «μυήσει» σε ένα άθλημα άγνωστο δυστυχώς στο ευρύ κοινό.


Η τοξοβολία είναι κατά κύριο λόγο ένα άθλημα ατομικό που, πέραν της ανάπτυξης της σωματικής αντοχής και ευστάθειας, καλλιεργεί την αυτοσυγκέντρωση, την νοητική πειθαρχία και την σωματική χαλάρωση ταυτόχρονα με την εσωτερική κυριαρχία. Το αποτέλεσμα της ωρίμανσης αυτών των δεξιοτήτων είναι που αποτυπώνεται στο «πρόσωπο» του στόχου !!!

Οι Έλληνες έχουμε μια μακραίωνη παράδοση στη χρήση του τόξου, ως κυνηγητικό εργαλείο, ως πολεμικό μέσο αλλά πλέον και ως αθλητικό εξοπλισμό. Για το λόγο αυτό ο «ΑΒΑΡΙΣ» λειτουργεί τμήματα εκπαίδευσης με όλους τους τύπους τόξων, όπως αυτά κατηγοριοποιούνται από την World Archery και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας: παραδοσιακά (traditional division), λονγκμπόου (longbow division), ενστικτώδη – κυνηγετικά (instinctive division), γυμνά αντίκυρτα χωρίς σκοπευτικά (barebow division), ολυμπιακά αντίκυρτα (recurve division) και σύνθετα (compound division).

Το όνομα μας αντλείται από ένα μυθικό πρόσωπο της πρωτο-ϊστορίας μας. Ο Άβαρις ήταν ένας μύστης, θεραπευτής και φιλόσοφος με καταγωγή από την φυλή των Υπερβόρειων. Φίλος και πνευματικός σύντροφος του τοξότη Θεού Απόλλωνα, ο οποίος του είχε χαρίσει ένα χρυσό μαγικό βέλος, πάνω στο οποίο είχε την ικανότητα να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και του χρόνου.
Με παρόμοιο τρόπο πιστεύουμε ότι ο προπονητής, οι εκπαιδευτές αλλά και το σύνολο των μελών αυτής της παρέας τοξοτών, μπορούν να σας υποδεχτούν ως συνεπιβάτες σε αυτό το μαγικό ταξίδι πάνω στο χρυσό βέλος του ΑΒΑΡΗ !!!

Δεν είναι περιττό να τονίσουμε ότι για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη διοργανώνει ανά τακτά διαστήματα, τρίμηνα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια τοξοβολίας για αρχάριους.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας… μια θέση στη γραμμή βολής σας περιμένει !!!

Ιστορικό Χρονοδιάγραμμα

 • 25 Νοεμβρίου 2018… πραγματοποιείται η 1η συνάντηση των ιδρυτικών μελών του συλλόγου, 33 τον αριθμό.
 • 09 Δεκεμβρίου 2018… συγκαλείται η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση και συστήνεται το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.
 • 29 Ιανουαρίου 2019… ιδρύεται ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας “Άβαρις”.
 • 29 Μαρτίου 2019… ο Άβαρις εντάσσεται στις τάξεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας με 26 τοξότριες και τοξότες.
 • 13 Απριλίου 2019… ο Γιώργος Μακρής γίνεται ο πρώτος αθλητής του συλλόγου που λαμβάνει μέρος σε αναπτυξιακό αγώνα ανοιχτού χώρου στο ΟΑΚΑ.
 • 12 Μαϊου 2019… Οι πρώτες επιτυχίες του συλλόγου σε αγώνα ανοιχτού χώρου με τα μετάλλια των Μαστρόκαλου, Αμπατζή, Καλλίτση Ν., Φουντουκίδη και Μαντά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.
 • 03 Αυγούστου 2019… Πρώτη συμμετοχή του συλλόγου σε αγώνα τοξοβολίας πεδίου (TFG Pirros 2019) με 4 αγωνιζόμενους και 3 μετάλλια (Καλλίτση Κ., Καλλίτση Ν., Μαστρόκαλος Β.)
 • 20 Οκτωβρίου 2019… Πρώτη συμμετοχή του συλλόγου σε αγώνα κλειστού χώρου (Κάρυστος) με τη Ν.Καλλίτση.
 • 27 Οκτωβρίου 2019… Πρώτη συμμετοχή του συλλόγου σε αγώνα τοξοβολίας 3D (Λεπτοκαρυές Φλώρινας – ARKTOS 2019) με τους Γ.Δημητρόπουλο, Ν.Καλλίτση και Β.Μαστρόκαλο και δύο χρυσά μετάλλια.
 • 22 Φεβρουαρίου 2020… Πρεμιέρα του “ΆΒΑΡΗ” σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου με 7 συμμετοχές σε 5 κατηγορίες (ατομικό ολυμπιακού τόξου ανδρών & γυναικών, ομαδικό ανδρών & μικτό ομαδικό ολυμπιακού τόξου καθώς και ατομικό σύνθετου τόξου ανδρών).
 • 19 Ιουλίου 2020… Παρθενική συμμετοχή του συλλόγου σε Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων με τις Ιφιγένεια Μαργέτη και Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου
 • 12 Σεπτεμβρίου του 2020… Η Άννα Φρετζα γίνεται η πρώτη αθλήτρια του συλλόγου που κατακτά μετάλλιο (αργυρό) σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτού Χώρου στην κατηγορία του σύνθετου τόξου νεανίδων, σε μια διοργάνωση όπου ο σύλλογος εκπροσωπείται για 1η φορά και στο ολυμπιακό τόξο εφήβων με τον Αίαντα Γαβάκη.
 • Νοέμβριος 2020… Ο ΑΣΤ “Άβαρις” λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα της τοξοβολίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
 • 30 Μαϊου 2021… Διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μόνιμου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, κατά τις οποίες επανεκλέγεται πρόεδρος ο Βλαδίμηρος Γαβάκης.
 • 10-11 Ιουλίου 2021… Η Άννα Φρετζα στέφεται 1η Πανελληνιονίκης στο σύνθετο τόξο Νεανίδων ενώ το μικτό ομαδικό ολυμπιακού τόξου Εφήβων-Νεανίδων με την Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου και τον Άγγελο-Δημήτρη Πογάτο κατακτά τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου ΝΑ/ΝΓ/Ε/Ν 2021
 • 15 Σεπτεμβρίου 2021… Ο σύλλογος ολοκληρώνει τη διαδικασία ένταξής του στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναπληρωματικά μέλη: Αντωνάκος Βασίλειος, Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος, Μαστρόκαλος Βασίλειος