MUNICH 2022 EUROPEAN ARCHERY CHAMPIONSHIPS | ΕΣΠΑΣΕ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ 2004 Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ RECURVE

MUNICH 2022 EUROPEAN ARCHERY CHAMPIONSHIPS | ΕΣΠΑΣΕ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ 2004 Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ RECURVE

10/06/2022 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Ένα “στοιχειωμένο” ρεκόρ από τις ένδοξες μέρες του 2004 κατάφερε να σπάσει η τριάδα των Γκορίλα Νασούλα – Ψάρρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήμα Τοξοβολίας που διεξάγεται στο Μόναχο. Με επίδοση 1910 στο ομαδικό γυναικών του recurve, η Εθνική κατέρριψε κατά 2 πόντους το Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία.

Χαρακτηριστικό της ιστορικής αυτής επιτυχίας ότι η Ευαγγελία Ψάρρα ήταν μέλος της ομάδας που κατείχε το ρεκόρ από το Μάιο του 2004 μαζί με τις Ανίτα Άτλα και Φωτεινή Βαβάτση.

Η επιτυχία αυτή συνοδεύτηκε από την 7η θέση στην τελική κατάταξη και πάνω από πολύ δυνατές ομάδες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία κ.α. αλλά και από την εξασφάλιση μίας κάρτας πρόκρισης για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (European Games) του 2023.

Ως προς το ατομικό του ολυμπιακού τόξου, η Μαρία Νασούλα και η Ευαγγελία Ψάρρα θα καταταγούν τελικώς στη 17η θέση και η Ανίτα Γκορίλα στην 33η.

Ανάλογη η πορεία και για το ομαδικό του σύνθετου τόξου ανδρών (Δρακιώτης, Κουμερτάς, Κωστόπουλος) με την Ελλάδα να καταλαμβάνει επίσης την 7η θέση στην τελική κατάταξη έχοντας προηγουμένως πετάξει εκτός οκτάδας την πανίσχυρη Γαλλία των Baraer, Boulch και Gontier αλλά και τη νέα κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Masters (50+) Λιθουανία.

Στο ατομικό, οι τρεις πρωταθλητές μας δεν κατάφεραν να προχωρήσουν πέρα από τη φάση των 64 και θα καταταγούν και οι τρεις στην 33η θέση.

Σύνδεσμος αποτελεσμάτων:

https://www.ianseo.net/Details.php?toId=11034

Κοινοποιήστε: