MEDELLIN 2019: ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Η LOPEZ

MEDELLIN 2019: ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Η LOPEZ

28/04/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα του σύνθετου τόξου για την 1η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Medellin με την Sarah Lopez να οδηγεί την Κολομβία από επιτυχία σε επιτυχία. Εξαιρετική η παρουσία των Ολλανδών, ανίκητος ο “Mr. Perfect”.

Ας δούμε τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας στο compound με χρονική σειρά:

ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί…

Ο μικρός τελικός του ομαδικού γυναικών ανάμεσα σε Ιταλία και Περού δεν αντέχει σε κριτική αφού και μόνη της η παρουσία των κοριτσιών του Περού αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Οι Beatriz Aliaga, Valeria Canevaro και Jackeline Palomino, εμφανώς τρακαρισμένες και με λιγοστές εμπειρίες σε τέτοιου είδους κόντρες, υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Marcella Tonioli, Sara Ret και Anastasia Anastasio που έπαιξαν όσο χρειάστηκε για το χάλκινο. Τελικό σκορ 195-222.

Στη μάχη για το χρυσό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κολομβία, η Sarah Lopez έκανε τα πάντα: σταθερή στο 10 με εξαίρεση τριών βελών, εμψύχωνε τις Alejandra Usquiano και Alexandra Sandino, καθοδηγούσε σε σχέση με το χρόνο και τον άνεμο ενώ στην κρίσιμη τελευταία βολή φάνηκε σίγουρη και με αυτοπεποίθηση. Οι Αμερικανίδες έκαναν ότι μπορούσαν όμως η Lopez με το τελικό 10άρι έγραψε το 230-229 σηματοδοτώντας την έναρξη των πανηγυρισμών στις κερκίδες.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Μεγάλη ανατροπή από τους Ιταλούς

Ο τελικός που όλοι περίμεναν ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ολλανδία δεν έγινε ποτέ, κι αυτό γιατί Γαλλία και Ιταλία ανέτρεψαν τα προγνωστικά φτάνοντας μέχρι το τέλος. Έτσι τα φαβορί περιορίστηκαν στη μάχη για το χάλκινο. Η αμερικανική ομάδα, πιθανώς επηρεασμένη από την απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη και χωρίς τον φορμαρισμένο Gellenthien στις τάξεις της, έμεινε πίσω από το πρώτο end, αδυνατώντας να παρακολουθήσει το παιχνίδι των Schloesser, Elzinga και Pater. Το τελικό 233-232 μάλλον κολακευτικό μπορεί να θεωρηθεί για τους Αμερικανούς σε σχέση με την απόδοσή τους ως ομάδα.

Στον μεγάλο τελικό έλαμψε το άστρο του Sergio Pagni. Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία βρίσκονταν 2 πόντους πίσω πριν από την έναρξη του τέταρτου end, και ενώ ο Pagni πάλευε μόνος του μέχρι τότε να κρατήσει την Ιταλία κοντά στο σκορ, οι Γάλλοι παθαίνουν blackout στην κρισιμότερη φάση του αγώνα “χαρίζοντας” 5 πόντους και στέλνοντας τους Pagni, Mior και Pagnoni στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η έκφραση στα μάτια των Γάλλων για το τελικό 231-234 ήταν όλα τα λεφτά.

Δείτε την εξέλιξη του 4ου end και ενώ το σκορ ήταν 176-174 υπέρ των Γάλλων:

ΜΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Εύκολα οι Η.Π.Α.

Με τον άνεμο να δυναμώνει όσο περνούσε η ώρα, όλοι περίμεναν πιο απρόβλεπτες αναμετρήσεις. Θα χρειάζονταν όμως λίγο ακόμα αναμονή μέχρι τα ατομικά αγωνίσματα αφού οι δύο τελικοί του μικτού ομαδικού δεν προσέφεραν ιδιαίτερο σασπένς.

Ο μικρός τελικός επιφύλασσε μία ιδιαίτερη κόντρα ανάμεσα στους δύο κορυφαίους αυτήν την εποχή στον κόσμο σε άνδρες και γυναίκες. Schloesser και Lopez θα έλυναν τις διαφορές τους συνεπικουρούμενοι από τους de Laat και Mejia αντίστοιχα. Κι αν ο Mejia στάθηκε άψογα απέναντι στο Mr. Perfect, η de Laat ήταν ο αδύναμος κρίκος για την ολλανδική ομάδα. Με εμφανώς λάθος στήσιμο του τόξου σε σχέση με τον πλευρικό άνεμο (κάτι που φάνηκε και από τις κάμερες όταν προσπαθούσε διαρκώς να διορθώσει το σκοπευτικό της), τα δύο πρώτα ends απέβησαν καταστροφικά έχοντας 8άρι, οριακά 9άρια, ακόμα και 5άρι (!) στα δεξιά του στόχου. Όταν το κακό περιορίστηκε ήταν πια πολύ αργά. Οι Κολομβιανοί, με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση έφτασαν στο τελικό 156-148, και οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες του σταδίου συνεχίστηκαν.

Η μάχη για το χρυσό ήταν και αυτή ένας περίπατος για το δίδυμο Alexis RuizMatt Sullivan (ΗΠΑ). O Pierre-Julien Deloche, με άσχημη ψυχολογία από την απροσδόκητη αποτυχία της Γαλλίας στο ομαδικό ανδρών, έχασε πολλούς πόντους δίνοντας την ευκαιρία στους Αμερικανούς να ξεφύγουν γρήγορα. Η πολύπειρη Sophie Dedemont έκανε ότι μπορούσε για να μαζέψει την κατάσταση, το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να περιορίσει την ήττα στο 155-152.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έσπασαν καρδιές…

Με τον άνεμο να δυναμώνει αλλά και να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση, ήρθαν και οι πρώτες συναρπαστικά αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ο μικρός τελικός των γυναικών ανάμεσα σε Tanja Jensen (Δανία) και Alexis Ruiz (ΗΠΑ) ήταν το πρόγευμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Μάχη πόντο με πόντο από δύο αθλήτριες με πραγματικά κρύο αίμα μέχρι το τελευταίο βέλος. Εκεί η Jensen έκανε το λάθος με ένα ανέλπιστο 8άρι δίνοντας την ευκαιρία στην Ruiz να κερδίσει το χάλκινο με τελικό σκορ 144-145.

Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο τελικός για το χρυσό μετάλλιο. Έχοντας δει την απόδοση της Lopez πρωτύτερα στα ομαδικά αλλά και τις αντιπάλους που απέκλεισε στους γύρους του ατομικού (Tonioli, Mendoza, Jensen), λίγοι θα στοιχημάτιζαν στην φανταστική Ολλανδή Jody Vermeulen.

Η Lopez μπήκε με φόρα στον αγώνα φτάνοντας σε διαφορά 3 πόντων στο τέλος του 3ου end. Εκεί κάπου έδειξε να χαλαρώνει δίνοντας την ευκαιρία στην Vermeulen να την πλησιάσει στον 1 πόντο. Στο τελευταίο end φάνηκε για πρώτη φορά το άγχος και η πίεση στο πρόσωπο της Κολομβιανής πρωταθλήτριας. Ένα 9άρι της ήταν αρκετό για να οδηγηθεί η αναμέτρηση σε shoot-off. Με το αποτέλεσμα να κρέμεται από μία κλωστή, τον άνεμο να παίζει περίεργα παιχνίδια και την πίεση πλέον να κυριεύει και τις δύο αντιπάλους, αυτό που ακολούθησε φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Φανερά ανακουφισμένη και συγκινημένη η Sarah Lopez ξέσπασε σε δάκρυα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Κολομβίας μέσα στην πατρίδα της.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ανίκητος ξανά ο Mr. Perfect

Οι τελευταίες αναμετρήσεις της ημέρας ήταν εξίσου συναρπαστικές. Ο ημιτελικός “εμφύλιος της Μοντάνα” ανάμεσα στους συμπολίτες Morgan Tate και Braden Gellenthien έστειλε τον πρώτο στον μικρό τελικό απέναντι στον Γάλλο Jean Philippe Boulch. Οι δύο αντίπαλοι αποδείχθηκαν ισοδύναμοι και αναπόφευκτα οδηγήθηκαν σε shoot-off. Τότε ο Morgan φέρνει 9άρι και όλοι περιμένουν με αγωνία τη βολή του Boulch. Ήταν η πιο συγκλονιστική βολή της ημέρας: ενώ ο Γάλλος είναι έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη, μια ριπή ανέμου τον αποσταθεροποιεί αναγκάζοντας τον να επαναλάβει τη σκόπευση. Εκεί ο Boulch φάνηκε να αποσυντονίζεται και στην ουσία να “πετάει” το βέλος στο 1 δευτερόλεπτο πριν ακυρωθεί. Το αποτέλεσμα; 10άρι και επιτέλους χαμόγελα για τους Γάλλους…

Την αυλαία για το σύνθετο τόξο έκλεισε ο Mike Schloesser. O Ολλανδός ήταν και πάλι φανταστικός. Με 14 συνεχόμενα βέλη στο 10, πολλά εκ των οποίων επάνω στην “αράχνη”, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Braden Gellenthien να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο αγώνισμα. Χαρακτηριστικό της αγωνιστικής φόρμας του Ολλανδού ήταν η δήλωση για τη στεναχώρια του σχετικά με το ένα και μοναδικό 9άρι στην τελευταία του βολή και όταν όλα είχαν κριθεί. Τελικό αποτέλεσμα 149-145 και ο Μr. Perfect στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική με του τελικούς της Κυριακής στο recurve.

Πηγή αποτελεσμάτων/photos: worldarchey.org

Κοινοποιήστε: