MEDELLIN 2019: O ELLISON ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

MEDELLIN 2019: O ELLISON ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

29/04/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Ένας ανανεωμένος Brady Ellison χάλασε το 5×5 της κορεατικής υπερδύναμης στους τελικούς του recurve για την 1η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αχτύπητα τα κορίτσια της Ν.Κορέας. Το πάλεψαν οι Αυστραλοί στο ομαδικό ανδρών.

Οι χθεσινοί τελικοί στο recurve:

ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε άλλο επίπεδο…

Αδύνατον να αντιμετωπιστεί και φέτος φαίνεται ότι θα είναι η γυναικεία ομάδα της Ν.Κορέας. Οι Chang, Choi και Kang δεν αντιμετώπισαν καμία αντίσταση στο δρόμο προς τον τελικό, εκεί όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες με την ομάδα της Ιταλίας (Andreoli, Boari, Landi). Οι Ιταλίδες άργησαν πολύ να μπουν στο 10 και όταν οι αντίπαλες είχαν ήδη βρει ρυθμό. Μοιραία ήρθε το 6-0 και το πρώτο χρυσό για τη Ν.Κορέα.

Νωρίτερα, στον μικρό τελικό, βρέθηκαν αντιμέτωπες οι νεανικές ομάδες Ισπανίας και Γαλλίας. Αν και οι Ισπανές ξεκίνησαν δυνατά, οι Γαλλίδες γρήγορα ισορρόπησαν ενώ φάνηκαν και πιο τυχερές στις οριακές – με τη γραμμή του 10 – βολές. Τελικό 3-5 και χάλκινο για τη Γαλλία.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Lee Seungyun έκανε τη διαφορά…

Με περίπατο, έχοντας τρία 6-0 απέναντι σε Γουατεμάλα, Γαλλία και Καναδά, η παρέα των Kim Woojin, Lee Woo Seok και Lee Seungyun έφτασε στον τελικό. Εκεί βρέθηκαν και οι καταπληκτικοί Tyak, Worth και Barnes για την Αυστραλία, οι οποίοι κατάφεραν να πετάξουν έξω τους Αμερικάνους. Οι Αυστραλοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και αντιμετώπισαν χωρίς κόμπλεξ τους Νοτιοκορεάτες. Ενώ όμως οι Kim και Lee W.S. δεν ήταν ιδιαίτερα σταθεροί, ο Lee Seungyun που έριχνε τελευταίος, κατάφερνε σχεδόν πάντα να στέλνει το βέλος εκεί που ήταν απαραίτητο για να πάρει το σετ. Τελικό αποτέλεσμα 6-2 για την Ν.Κορέα.

Με οδηγό τον Crispin Duenas και εξαιρετικούς τους Peters και Maxwell, ο Καναδάς έφτασε ως την διεκδίκηση της 3ης θέσης απέναντι στην Ολλανδία. Κάπου εκεί όμως έχυσαν την καρδάρα με το γάλα. Το αρχικό 4-0 έδωσε τη εντύπωση ότι το ματς είχε τελειώσει. Οι Ολλανδοί όμως, αν και με τον Wijler σε κακή μέρα όπως και σε όλη τη διοργάνωση, κατάφεραν με αντεπίθεση να πάνε τον αγώνα σε shoot-off. Πολυτιμότερος σε εκείνο το σημείο ήταν ο Sjef van den Berg. Με το μοναδικό 10άρι στο shoot-off, έδωσε τη νίκη στην Ολλανδία.

ΜΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Διπλά μοιραίο το 9…

Το line-up του τελικού για το μικτό ομαδικό μας προϊδέαζε για μια συγκλονιστική μάχη. Kim Woojin και Kang Chae Young απέναντι σε Brady Ellison και το φαινόμενο της αμερικανικής τοξοβολίας, την 15χρονη Casey Kaufhold. H νεαρή αμερικανίδα, αν και φανερά αγχωμένη στάθηκε επάξια δίπλα στον θρυλικό Ellison. O τελευταίος ήταν μάλιστα και ο μοιραίος για τις ΗΠΑ αφού πέταξε δύο φορές την ευκαιρία να πάρει τον αγώνα. Στο τελευταίο σετ, και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 3-3, απέτυχε να στείλει το βέλος στο 10, κάτι που θα απέφερε τη νίκη. Ο αγώνας οδηγήθηκε σε shoot-off όπου και πάλι στην κρίσιμη τελευταία βολή έφερε 9. Τελικό 5-4 για τη Ν.Κορέα με απόλυτη ισοπαλία στους πόντους και μέτρηση ως προς το καλύτερο 10άρι.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Κίνα που αγωνίστηκε με τους Lan και Wang. Απέναντι στην Γαλλία των Adiceom και Chirault φάνηκαν πιο έτοιμοι γι’ αυτόν τον αγώνα. Αν και ο Chirault ήταν εξαιρετικός και με πολύ καλές στην πλειονότητα βολές, η Adiceom υπέπεσε σε πολλά λάθη τα οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτα η ομάδα της Κίνας. Τελικό αποτέλεσμα 5-3.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Triple crown για την Kang…

Έχοντας ήδη στις αποσκευές της δύο χρυσά από τα ομαδικά, η Kang Chae Young ήταν έτοιμη να γίνει το πρόσωπο της διοργάνωσης. Η ευκολία με την οποία “καθάριζε” τις αντιπάλους μέχρι τον τελικό δεν άφηνε πολλά περιθώρια ελπίδας για τη Γαλλίδα Melanie Gaubil. Η Gaubil δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να παρακολουθήσει το κρεσέντο της Kang και το επιβλητικό 6-0 γράφτηκε στην ιστορία του κυπέλλου.

Αντίθετα, συναρπαστικό ματς με ανατροπή είδαμε στον μικρό τελικό. Σινο-ιαπωνική μονομαχία (από αυτές που λατρεύουν οι Ασιάτες) ανάμεσα σε Lu Lan και Tomomi Sugimoto. H Lan προσαρμόστηκε γρήγορα στον πλευρικό άνεμο σε αντίθεση με τη γιαπωνέζα που βρέθηκε πίσω με 4-0. Σε εκείνο το σημείο και ενώ ο Κινέζος προπονητής πανηγύριζε επιδεικτικά ξεκίνησε η αντεπίθεση. Η Sugioto παρέμεινε ήρεμη χάρη στις οδηγίες της προπονήτριάς της και ισοφάρισε σε 4-4. Στο shoot-off που ακολούθησε ήταν φανερό το ψυχολογικό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα. Ήταν μια νίκη καθαρά πνευματική ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισάξιες αντιπάλους.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ellison απ’ τα παλιά…

Έχοντας ήδη 4 χρυσά σε 4 τελικούς, οι Νοτιοκορεάτες πήγαιναν για το απόλυτο. Ο Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη Lee Woo Seok, έχοντας ήδη αποκλείσει πρωτύτερα τους ομοεθνείς του Kim Woojin και Lee Seungyun έδειχνε έτοιμος για την κορυφή. Αντίθετα ο Brady Ellison έπρεπε να ξεπεράσει όλα όσα συνέβησαν στον τελικό του μικτού ομαδικού. Όμως οι μεγάλοι τοξότες ζουν για τέτοιους αγώνες. Ο Ellison μπήκε από την αρχή συγκεντρωμένος και αποφασισμένος για τη νίκη: 2-0, 3-1, 5-1 και 6-2 ήταν η εξέλιξη των σετ υπέρ του Αμερικανού, ο οποίος με την επικύρωση του αποτελέσματος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Λίγο πριν, είχαμε δει έναν φανταστικό μικρό τελικό όπου απελευθερωμένοι οι Kim Woojin και Sjef van den Berg μας προσέφεραν έναν τρελό αγώνα με βροχή από 10άρια και τελικό 4-6 υπέρ του Kim.

Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων σε ολυμπιακό και σύνθετο τόξο, ο πίνακας μεταλλίων της 1ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου διαμορφώθηκε ως εξής:

ΘΕΣΗΧΡΥΣΑΑΡΓΥΡΑΧΑΛΚΙΝΑ
1. Ν.ΚΟΡΕΑ411
2. ΗΠΑ231
3. ΚΟΛΟΜΒΙΑ21
4. ΟΛΛΑΝΔΙΑ112
5. ΙΤΑΛΙΑ111
6. ΓΑΛΛΙΑ32
7. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ1
8. ΙΑΠΩΝΙΑ / ΚΙΝΑ1

Πηγή αποτελεσμάτων/photos: worldarchery.org

Κοινοποιήστε: