ΓΑΛΛΙΑ | ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ… ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ !

ΓΑΛΛΙΑ | ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ… ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ !

04/07/2019 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Η συνταγογράφηση σωματικής δραστηριότητας σε Γάλλους ασθενείς έχει θεσπιστεί από τον Μάρτιο του 2017.

Η τοξοβολία είναι τώρα διαθέσιμη για τους γιατρούς σε όλη τη Γαλλία για να συνταγογραφηθεί ως θεραπευτική δραστηριότητα και η γαλλική ομοσπονδία τοξοβολίας διευκολύνει την αφομοίωσή της με τη διοργάνωση μαθημάτων για προπονητές και διαπιστευμένους επαγγελματίες ευημερίας.

Είναι μια από τις 22 αναγνωρισμένες ομοσπονδίες που εκπαιδεύουν εθελοντές και επαγγελματίες για αυτή τη συγκεκριμένη πρακτική. Η πρώτη ενότητα “Τοξοβολία στη συνταγή” για προπονητές πραγματοποιήθηκε σε δύο σαββατοκύριακα τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2019.

Εκείνοι που θα περάσουν την τελική εξέταση θα είναι διαπιστευμένοι για να εποπτεύουν τις καθορισμένες συνεδρίες τοξοβολίας από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ο θεραπεία μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων εστιάζεται σε ασθενείς με μακροχρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης ή η αναπνευστική ανεπάρκεια και θεωρείται ότι βελτιώνει τη γενική ευημερία.

“Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη, αλλά μπορεί επίσης να αποφέρει οφέλη στην επούλωση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Jean-Michel Cleroy. “Ο ιαματικός αθλητισμός είναι ήδη δημοφιλής και θα ήταν κρίμα να μην συμμετάσχει κανείς – ή να μείνει πίσω”.

Η διαδικασία περιλαμβάνει συνεδρίες με αυξημένη καρδιαγγειακή δραστηριότητα, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες κινήσεις για την προώθηση της ανάπτυξης μυών – και ολιστικές προσθήκες που σχεδιάζονται για ορισμένες ομάδες ανθρώπων. Για παράδειγμα, οι συνεδρίες για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διδάσκουν την ευαισθητοποίηση του σώματος, την ισορροπία, τη διατήρηση της υγείας και ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν.

Εκτός από την πρωτοβουλία «Τοξοβολία στη συνταγή», η γαλλική ομοσπονδία αποτελεί σήμερα μέρος του προγράμματος «Feel Yourself Sport» της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής – το οποίο ενθαρρύνει τους πολίτες να ασκούν σωματική δραστηριότητα.

Δωρεάν εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα αυξάνουν την ευαισθητοποίηση των φοιτητών, των επιχειρήσεων και των δημόσιων ομάδων σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Αναδημοσίευση από:

https://worldarchery.org/news/165920/archery-now-available-prescribed-health-activity-doctors-france

Κοινοποιήστε: