ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3D ARCHERY 2019 | ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΕ ΒΟΛΕΣ …”ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ”

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3D ARCHERY 2019 | ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΕ ΒΟΛΕΣ …”ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ”

09/09/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Ολοκληρώθηκε στο Lac La Biche του Καναδά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3D της World Archery με την εθνική ομάδα της Γαλλίας να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση με 4 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο.

Η κυριαρχία της Γαλλίας ήταν απόλυτη στα ομαδικά αγωνίσματα. Στους άνδρες Jackson, Gardeur και Grivotet έφτασαν στον τελικό αντιμετωπίζοντας την ισχυρή Σουηδία την οποία όμως κέρδισε σχετικά εύκολα με 99-89 ενώ ένα ακόμα φαβορί, η Ιταλία, περιορίστηκε στην 3η θέση επικρατώντας με 111-102 των Η.Π.Α. Ανάλογη επιτυχία και στο γυναικείο ομαδικό όποι οι Galvez, Gaute και Ramos συνέτριψαν με 110-95 την οικοδέσποινα ομάδα του Καναδά. Οι Η.Π.Α. αν και ξεκίνησαν από την προνομιακή πρώτη θέση του γύρου κατάταξης, περιορίστηκαν στην 3η θέση.

Όσον αφορά τα ατομικά αγωνίσματα, το barebow ήταν εξ ολοκλήρου γαλλική υπόθεση με τους Jackson και Gauthe να θριαμβέβουν στον τελικό απέναντι σε Lundmark (Σουηδία) και Αsell (Σουηδία) σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Ο μόνος τελικός που χάθηκε για την Γαλλία ήταν αυτός της Galvez απένατι στην Ronacher για την κατηγορία του compound όπου η τοξότρια της Αυστρίας έχοντας πάρει προβάδισμα στα δύο πρώτα ends (11-10, 21-18) επικράτησε τελικά με 42-39. Στον μικρό τελικό έγινε συγκλονιστική μάχη με πέντε 11άρια ανάμεσα στην ιταλίδα Franchini και την αμερικανή Gore, με την πρώτη να επικρατεί τελικά με 42-41. Το ανδρικό σύνθετο κέρδισε ο Ούγγρος Gyorgy Godnan με τον τελικό να σπάει καρδιές και να κρίνεται σε shoot off. Εκεί, παρά το ισόπαλο 10-10, ο Ιταλός Seimandi ήταν για χιλιοστά άτυχος και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο.

Οι Ούγγροι ευτύχησαν και με δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο instinctive ανδρών με τον Ferenz Molnar να σαρώνει στον τελικό το Αμερικανό Kenneth Rienas με σκορ 28-23. Στην ίδια κατηγορία ήρθε και το 2ο χρυσό της Αυστρίας με την Karin Novi, 33-30 απέναντι στη Ιταλίδα Donati.

Ρωσία και Σουηδία κατάφεραν και εκείνες να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου μέσω των ατομικών στο longbow. Στους άνδρες, μεγάλος νικητής ήταν ο Mikhail Poddevalin επικρατώντας του Rossi από την Ουρουγουάη με 23-21 ενώ για τις γυναίκες, η Leena Saviluoto, ίσως στον πιο σκληρό και δύσκολο τελικό της διοργάνωσης, ανέτρεψε το αρχικό 10-8 από την Ισπανή Encarna Garrido Lazaro και οδήγησε τον τελικό σε shoot off όπου και εκεί οι δύο αθλήτριες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 5-5. Η τελική μέτρηση όμως έστειλε την Saviluato στην 1η θέση.

Συνοπτικά τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες:

Ο τελικός πίνακας μεταλλίων:

Και μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

Πηγή: http://www.2019worldarchery3dchampionships.ca/

Κοινοποιήστε: