ASIAN CHAMPIONSHIPS 2019 | 9 ΣΤΟΥ 10 ΤΙΤΛΟΥΣ Η Ν.ΚΟΡΕΑ | ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΑΝ

ASIAN CHAMPIONSHIPS 2019 | 9 ΣΤΟΥ 10 ΤΙΤΛΟΥΣ Η Ν.ΚΟΡΕΑ | ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΑΝ

28/11/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

To Πανασιατικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ολοκληρώθηκε στην Ταϋλάνδη με την Εθνική Ομάδα της Ν. Κορέας να κάνει επίδειξη δύναμης εν όψει Tokyo κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο σε 9 από τις 10 κατηγορίες της διοργάνωσης.

Το απόλυτο της Ν.Κορέας κατάφερε να σπάσει μόνο το δίδυμο των Jyothi Surekha Vennam και Abhishek Verma στο μικτό ομαδικό του compound, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τα χρώματα της World Archery λόγω του πρόσφατου αποκλεισμού της Ινδικής Ομοσπονδίας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι Νοτιοκορεάτες πραγματοποίησαν επιβλητικές εμφανίσεις κερδίζοντας συνολικά 13 μετάλλια (9 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα) με τις βασικές ανταγωνίστριες Κίνα και Ταϊπέι να περιορίζονται σε 2 αργυρά και 1 χάλκινο η καθεμία.

Απογοητευτικές ήταν οι επιδόσεις των Ιαπώνων λίγους μήνες πριν από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμού που θα διεξαχθεί στη χώρα τους, κάτι που σίγουρα προκάλεσε προβληματισμό.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

Το πανόραμα της διοργάνωσης:

https://worldarchery.org/competition/21190/21st-asian-archery-championships-2019-and-continental-qualification-tournament#/

Σε σχέση με το προ-ολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθηκε ταυτόχρονα, το κρατίδιο του Μπουτάν, με την τεράστια ιστορία στην παραδοσιακή τοξοβολία, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να κερδίσει θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες με την 29χρονη Karma στο ολυμπιακό τόξο γυναικών.

Οι θέσεις πρόκρισης που προέκυψαν για τις υπόλοιπες χώρες είναι:

Πηγή/photos: worldarchery.org

Κοινοποιήστε: