ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΣΑΚΙΡΗ & ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2020

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΣΑΚΙΡΗ & ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2020

11/10/2020 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Το Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑΧ 2020 ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Προπονητήριο του ΟΑΚΑ, μια διοργάνωση που για μια ακόμη φορά μας προσεφερε πολύ δυνατές κόντρες ανάμεσα σε φαβορί και αουτσάιντερς.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε το Σάββατο στο ολυμπιακό τόξο γυναικών όπου η Δήμητρα Παπαδοπούλου, εκκινώντας από της 7η θέση του γύρου κατάταξης, κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η διεθνής τοξότρια των Αχαιών απέκλεισε σταδιακά τις Ε. Λούλα (ΣΚΟΑΑΠΘ) με 6-0, Λ. Νάνου (ΑΟ Στόχος) με 7-1 και Στ. Λιουτα (Τετραπτερυλλίς) με 6-2 φτάνοντας στον τελικό. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με Ανίτα Γκορίλα, η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει στο γύρο κατάταξης με 615. Τα σετ του τελικού: 6-4 υπέρ της Παπαδοπούλου ενώ στον μικρό τελικό επικράτησε η Στ. Λιουτα με 6-2 απέναντι στην Ε. Μητσιάκη (Δωριεύς).

Photo: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Στο ολυμπιακό τόξο ανδρών, ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου ήταν επιβλητικός σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης. Πρώτος με καθαρή διαφορά 20 πόντων στο γύρο κατάταξης, πέρασε bye τη φάση των 16 και αφού απέφυγε την έκπληξη με το 6-5 απένατι στον Κ. Ζαχαρια (ΑΣ Σαρακατσαναίων Θήβας) συνέχισε “τρένο” μέχρι την κορυφή με νίκες 6-0 και 7-1 απέναντι στους Π. Κατσαϊτη (Μέγας Αλέξανδρος) και Γ. Ψαροκωστόπουλο (ΣΚΟΑΑΠΘ). Ο Π. Κατσαϊτης κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο με τη νίκη του στον μικρό τελικό απένατι στον Στ. Κικόπουλο (Τετραπτερυλλίς).

Photo: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Ελλείψει ομαδικών αγωνισμάτων σε άνδρες και γυναίκες κατ’ εξαίρεση φέτος, το μεικτό ομαδικό απέκτησε ιδιαίτερο βάρος για τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το δίδυμο Νάνου-Χριστόπουλος του ΑΟ “Στόχος” ήρθε πρώτο στη συγκεκριμένη κατηγορία με τις ομάδες της Τετραπτερυλλίδος και Τ.Ο. “Δωριεύς” να τους πλαισιώνουν στο βάθρο.

Photo: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Η τελική κατάταξη ανά κατηγορία στο ολυμπιακό τόξο:

Τα αποτελέσματα στο ολυμπιακό τόξο:

Στο σύνθετο τόξο, η μονομαχία που όλοι περίμεναν ανάμεσα στο Χρήστο Αερικό (Προμηθέας) και τον Ανδρέα Ζαχαράκη (ΑΟΠ Ερμής) ήταν από τις πιο “δυνατές” στιγμές της Κυριακής. Οι δύο 700άρηδες της Εθνικής ομάδας συναντήθηκαν στον τελικό του πρωταθλήματος με τον δεύτερο να επαναλαμβάνει την προ εβδομάδας νίκη του, αυτή τη φορά με σκορ 149-145. Ο Σταύρος Κουμερτάς (Εκηβόλος) ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου επικρατώντας στον μικρό τελικό του Δ. Δρακιώτη (Ακαδ. Τοξοβολίας) με 146-145.

Το γυναικείο σύνθετο ήταν για μια ακόμη φορά υπόθεση της Νατάσας Τσακίρη. Η κορυφαία ελληνίδα compounder πέρασε άνετα και με μεγάλες διαφορές όλους τους γύρους αποκλεισμού φτάνοντας στον τελικό απέναντι στην εξαιρετική Κ. Ορφανίδου (ΓΑΣ Χολαργού), εκεί όπου η τοξότρια της Ελευσίνας επικράτησε με 140-131. Στην 3η θέση η Γεωργία Τσουκνάκη του Εκηβόλου.

Στο μεικτό του σύνθετου, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Εκηβόλου, το αργυρό ο ΑΟ Πατρών “Ερμής” και το χάλκινο ο ΓΑΣ Χολαργού.

Η τελική κατάταξη ανά κατηγορία στο σύνθετο τόξο:

Τα αποτελέσματα στο σύνθετο τόξο:

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες !!!

Το κείμενο παρούσας της ανάρτησης δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο avarisarchery.gr στις 11/10/2020 και η πηγή αποτελεσμάτων είναι η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Κοινοποιήστε: