3D ARCHERY COMPETITION “ARKTOS 2019” | Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

3D ARCHERY COMPETITION “ARKTOS 2019” | Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

29/10/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, Λεπτοκαρυές Φλώρινας

Instinctive bow, Longbow, Barebow, Compound…

Οι “κυνηγοί” με τα τόξα ήταν εκεί. Όχι βέβαια για θήρα αλλά για τη συμμετοχή στον 1ο επίσημο αγώνα τοξοβολίας πεδίου με τρισδιάστατους στόχους “ARKTOS 2019”.

Οκτώ κατηγορίες ανδρών-γυναικών, 18 σύλλογοι, 45 τοξότριες και τοξότες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Λετονία. Μαζί τους άλλοι τόσοι από Τουρκία, Ν.Κορέα, Ην. Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα για το διεθνές meeting παραδοσιακής τοξοβολίας του Σαββάτου, που προηγήθηκε. 24 στόχοι με ομοιόματα ζώων, στην πλειοψηφία τους από την ελληνική πανίδα, σε μία φανταστική κατάφυτη διαδρομή μέσα στο δάσος της περιοχής.

Η τοξοβολία 3D ήρθε επιτέλους στη χώρα μας χάρη στις επίμονες προσπάθειες των “Κορυβάντων”, ενός αθλητικού συλλόγου που μοχθεί χρόνια τώρα όχι μόνο για την ανάδειξη και προβολή της παραδοσιακής τοξοβολίας αλλά και για την ένταξη όλων των τόξων και αγωνισμάτων στην εγχώρια αγωνιστική πραγματικότητα.

Τα συγχαρητήρια και το “ευχαριστώ” ίσως είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να ανταποδώσουμε σε όλους όσους εργάστηκαν για να ζήσουμε μία από τις καλύτερες εμπειρίες στη μικρή ή μεγάλη πορεία του καθενός μας στο μαγικό κόσμο της τοξοβολίας: οι διοργανωτές του ΑΣΤ “Κορύβαντες”, οι εθελοντές της τοπικής κοινότητας Λεπτοκαρυών και της γύρω περιοχής, οι κριτές και οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας, οι χορήγοι μα πάνω απ’ όλα οι συναθλητές μας που αγκάλιασαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την πρωτοπορειακή και άψογη οργανωτικά προσπάθεια.

Και ήταν όλοι εκεί: μεγάλα ονόματα της Εθνικής ομάδας του compound, όλα σχεδόν τα “βαριά χαρτιά” του ελληνικού barebow και longbow, τοξότες και οι τοξότριες του instinctive που έζησαν ίσως για πρώτη φορά στην πραγματική της διάσταση την ενστινκτώδη σκόπευση, οι άνθρωποι των TFGs που εργάζονται ακαταύπαυστα εδώ και χρόνια για την ανάπτυξη της τοξοβολίας πεδίου στη χώρα μας αλλά και νέοι αθλητές και αθλήτριες που άδραξαν την ευκαιρία και έκαναν το μακρινό ταξίδι στην ακριτική Φλώρινα για να δώσουν και αυτοί το παρών σε μία ιστορική μέρα για την ελληνική τοξοβολία.

Ανάμεσά τους και ο “ΑΒΑΡΙΣ”, ο σύλλογός μας, που από την πρώτη στιγμή της μικρής ιστορίας του στηρίζει και ενισχύει κάθε δράση προς την πραγματική ανάπτυξη όλων των αγωνισμάτων της τοξοβολίας. Ναταλία Καλλίτση, Βασίλης Μαστρόκαλος και Γιώργος Δημητρόπουλος ταξίδεψαν από τη Νίκαια για να μας δικαιώσουν μια ακόμη φορά με δύο χρυσά μετάλλια και μία 5η θέση σε barebow και instinctive.

Δείτε τα αποτελέσματα και τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

Οι απονομές μεταλλίων στους νικητές:

INSTINCTIVE BOW

Βασίλης Μαστρόκαλος, Ιάσων Γαβάκης, Θεοδόσης Πανταζόπουλος – Ευγενία Μεταξά, Αλεξάνδρα Πετσίνη

BAREBOW

Νίκος Παπαδημητρίου, Νίκος Μαλλιαρουδάκης, Δημήτρης Νάκος – Ναταλία Καλλιτση, Ερασμία Σμυρόγλού, Εβίνα Κουντούρη

LONGBOW

Γιώργος Καλοσακας, Κρίτων Μακρυγιάννης, Θέμης Κατσαρός – Ελένη Τσώτσου, Νικολέτα Βόγκλη, Ilze Gromule

COMPOUND

Σάκης Κωστόπουλος, Δημήτρης Λαμπράκης, Θανάσης Ρίζος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ:

ΘΣΥΛΛΟΓΟΣΧΡΥΣΑΑΡΓΥΡΑΧΑΛΚΙΝΑ
1Α.Σ.Τ. ΑΒΑΡΙΣ2
2Α.Σ.Τ. ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ143
3ΣΚ. ΑΘΛ. ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ11
4Α.Ο.Τ.Κ. ΤΟΞΟΚΛΥΤΟΙ1
Α.ΣΚ.Ο. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΝΔΑΡΟΣ1
ΣΟΑ-ΑΣΟΕΕ1
7ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ1
9ΛΕΤΟΝΙΑ1
ΑΧΑΙΟΙ1
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο.Μ.Α.Η.1

Εκ μέρους του ΔΣ και των αθλητών του συλλόγου μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές του αγώνα, τη διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Τοξοβολίας “Κορύβαντες” και στους συναθλητές μας Σπύρο Μπάκα και Ελένη Αντωνιάδου για τη ζεστή φιλοξενία και τις αξέχαστες τοξευτικές εμπειρίες που μας προσέφερατε.

Κοινοποιήστε: