ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 2021: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ & ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ | ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 2021: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ & ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ | ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

18/07/2021 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Στο πανέμορφο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατσίου, εντός του Άλσους Βεϊκου, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18 Ιουλίου του Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου Ανδρών-Γυναικών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε κάθε κατηγορία καθώς και τις επιδόσεις των αθλητών του ΑΣΤ “Άβαρις” που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Ολυμπιακό Τόξο: Πρωταθλητές 2021 Καραγεωργίου, Γκορίλα, Τετραπτερυλλίς και Α.Ο. Στόχος

Μετά την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα για το ατομικό ανδρών στο γύρο κατάταξης με 640, ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου (Σ.Ο. Ελευσίνας) ήταν ασυναγώνιστος καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο τελικός απέναντι στον εξαιρετικό Antoine Mercier (AOT Φοίβος) ήταν από τους πιο συναρπαστικούς της διοργάνωσης αφού και κρίθηκε στο shoot off, 8-7 υπέρ του Καραγεωργίου. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ιουστιαν Κεφαλάς του ΓΣ Κερατέας.

Η απονομή στους νικητές του ολυμπιακού τόξου ανδρών

Στην κατηγορία αυτή συμμετείχε και ο Άβαρις με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου, ο οποίος μετά την ήττα του στη φάση των 32 από τον μετέπειτα 4ο της γενικής κατάταξης Γ. Ψαροκωστόπουλο (ΣΚΟΑΑΠΘ), κατέλαβε τελικά την 21η θέση διατηρώντας τη αρχική θέση του από το ranking round.

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας Γιάννη Τσιορμπατζή

Στις γυναίκες, η παρουσία της Ανίτας Γκορίλα (ΑΟΤ Αχαιοί) ήταν επιβλητική: πρώτη θέση με 611 στο γύρο κατάταξης, νίκες με 6-2 και 7-3 απέντατι σε Μαραγκιουδάκη και Παπαδοπούλου και τελικός με την Σταυρούλα Λιούτα της Τετραπτερυλλίδος, 6-2 στα σετ του τελικού. Οι “Αχαιοί” ευτύχισαν να δουν και τη δεύτερη κορυφαία τους αθλήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου στην 3η θέση του βάθρου.

Η απονομή στις νικήτριες του ολυμπιακού τόξου γυναικών

Ως προς τα ομαδικά αγωνίσματα του ολυμπιακού τόξου, πρωταθλητής στο ομαδικό ανδρών αναδείχθηκε ο σύλλογος της Τετραπτερυλλίδος και στο μεικτό Α/Γ ο Α.Ο. Στόχος.

Τα αποτελέσματα στο Ολυμπιακό Τόξο:

Σύνθετο Τόξο: Πρώτοι και καλύτεροι Ζαχαράκης, Βόκολου- 4ος στην Ελλάδα ο ΑΣΤ Άβαρις στο ομαδικό ανδρών

Ένα καταπληκτικό τελικό ανάμεσα στους δυο από τους τρεις “χάλκινους” πρωταθλητές Ευρώπης είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε σήμερα στο Γαλάτσι. Ο Ανδρέας Ζαχαράκης επικράτησε τελικά του Δημ. Δρακιώτη με το τελικό αποτέλεσμα 145-143 να ξεκαθαρίζει στα τελευταία δύο ends. Η “τριπλέτα” του θριάμβου της Αττάλειας δεν έσπασε μιας και ο Σταύρος Κουμερτάς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για το ατομικό ανδρών.

Η απονομή στους νικητές του σύνθετου τόξου ανδρών

Στην κατηγορία είχαμε και τρεις συμμετοχές για τον Άβαρη: Γιάννης Σταϊκάκης 17ος, Θανάσης Ρίζος 23ος και Βαγγέλης Φουντουκίδης (στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση), 33ος.

Οι τρεις τοξότες μας πέτυχαν και την καλύτερη επίδοση για το σύλλογό μας στο ομαδικό αφού, έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στο γύρο κατάταξης ανάμεσα σε πέντε συλλόγους, πέρασαν bye στα ημιτελικά όμως η ανωτερότητα των ΓΑΣ Χολαργού (χρυσό μετάλλιο) και Ακαδημίας Τοξοβολίας σε ημιτελικό και μικρό τελικό αντίστοιχα τους απέφερε τελικά την 4η θέση.

Η ομάδα μας στο σύνθετο τόξο ανδρών: Γιάννης Σταϊκάκης, Θανάσης Ρίζος & Βαγγέλης Φουντουκίδης με τον προπονητή μας Ευριπίδη Αυγουστόγλου.

Μόλις δέκα συμμετοχές (για τα δεδομένα της διοργάνωσης) στο γυναικείο compound, με πρωταθλήτρια την Ελευθερία Βόκολου του Παναθηναϊκού, 2η την Κατερίνα Ορφανίδου (ΓΑΣ Χολαργού) και 3η τη Νατάσα Τσακίρη (ΣΟ Ελευσίνας).

Η απονομή στις νικήτριες του σύνθετου τόξου γυναικών

Στην κατηγορία του μεικτού ομαδικού στο σύνθετο τόξο επικράτησε ο ΓΑΣ Χολαργού.

Τα αποτελέσματα στο Σύνθετο Τόξο:

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές του συλλόγου μας καθώς και σε όλη την οικογένεια των ελλήνων τοξοτών και τοξοτριών που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

Αποτελέσματα: Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας

Φώτο: Studio Metaxa

Η παραπάνω ανάρτηση με τίτλο “ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 2021: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ & ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ | ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ” δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο avarisarchery.gr στις 19/07/2021

Κοινοποιήστε: