WORLD RANKING | ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ COMPOUND – ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΝΟ.67 Ο ΔΡΑΚΙΩΤΗΣ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

WORLD RANKING | ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ COMPOUND – ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΝΟ.67 Ο ΔΡΑΚΙΩΤΗΣ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

10/04/2023 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Η εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο βαθμολογούμενο Ευρωπαϊκό Grand Prix του Lilleshall και οι πόντοι που συνέλεξαν οι διεθνείς μας στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν βελτίωσαν κατά πολύ τη θέση τους τόσο την Παγκόσμια όσο και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Στην κορυφαία θέση της καριέρας του, 67ος στον κόσμο (και 27ος στην Ευρώπη) για το compound ανδρών βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Δρακιώτης μετά την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Grand Prix και τους 24 βαθμούς που συνέλεξε κερδίζοντας 43 θέσεις. Ανοδική και η πορεία των Κωστόπουλου και Κουμερτά, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην 129η και 141η θέση στον κόσμο (55η και 57η στην Ευρώπη) αντίστοιχα.

Αμετάβλητη η πρώτη 10άδα των ανδρών στο compound με τον Mike Schloesser (Ολλανδία) να παραμένει πρώτος με μεγάλη διαφορά από τους γάλλους Girard και Boulch. Ομοίως και στις γυναίκες, όπου η Ella Gibson (Μ.Βρετανία) διατηρείται στην κορυφή, σε ασφαλή απόσταση από την Paige Pearce (ΗΠΑ) και Sara Lopez (Κολομβία).

Στο ολυμπιακό τόξο ανδρών, κορυφαίος έλληνας πλέον ο Παναγιώτης Κατσαϊτης, με άλμα 367 θέσων μετά την 9η θέση στο Lilleshall, βρίσκεται στo 270 της παγκόσμιας κατάταξης και στο 110 της ευρωπαϊκής. Άνοδος και για τον Γ. Σγουρο κατά 51 θέσεις.

Στην κορυφή παραμένει ο βραζιλιάνος Marcus D’Almeida μετά το θρίαμβο στο Vegas Shoot 2023 και σε απόσταση αναπνοής ο κορεάτης Kim Woojin.

Ένα βήμα πριν την επιστροφή τους στο TOP-100 του recurve γυναικών βρίσκονται Ψάρρα και Γκορίλα μετά τα αποτελέσματα στο Lilleshall. Οι δύο πρωταθλήτριες ισοβαθμούν στην θέση 101 της παγκόσμιας κατάταξης και στην 51η της ευρωπαϊκής. Συνάμα, η εκπληκτικές νίκες της Δήμητρας Παπαδοπούλου της προσέφεραν 24 βαθμούς και την ανέβασαν 337 θέσεις στο ranking, καταλαμβάνοντας πλέον την 163η θέση στον κόσμο ενώ την έβαλαν στο TOP-100 της Ευρώπης, στη θέση 73.

Στην πρώτη 10άδα των γυναικών επέστρεψε η βρετανή Penny Healey μετά το χρυσό και τους 40 βαθμούς στο Ευρωπαϊκό Grand Prix. Η ήττα της Katharina Bauer από την Παπαδοπούλου δεν της κόστισε όσον αφορά την 1η θέση στον κόσμο αφού οι 7 καλύτερες βαθμολογίες της από άλλες διοργανώσεις τη διατηρούν στην κορυφή. Πολύ κοντά της, η βρετανή Pitman και η κορεάτισα Choi.

ΟΜΑΔΙΚΑ

Στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου (No.16) και της Ευρώπης (No.9) συγκαταλέγεται η Εθνική μας ομάδα στο ομαδικό compound ανδρών. Με τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Lilleshall από τους Δρακιώτη, Κουμερτά και Κωστόπουλο, η Ελλάδα κέρδισε 34 βαθμούς (όσους και πέρσι στο Plovdiv) συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία στο world ranking κατά 13 θέσεις. Πρώτη στους άνδρες παραμένει η Γαλλία, στις γυναίκες η Τουρκία και στο μεικτό η Ινδία.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα ελληνικά ομαδικά στο ολυμπιακό τόξο, με καλύτερο αυτό των γυναικών:

  • Στους άνδρες η Ελλάδα κέρδισε 8 βαθμούς και 3 θέσεις και βρίσκεται πλέον 78η στον κόσμο και 27η στην Ευρώπη
  • Στις γυναίκες η Ελλάδα κέρδισε κέρδισε 17 βαθμούς και 8 θέσεις και βρίσκεται πλέον 29η στον κόσμο και 13η στην Ευρώπη
  • Στο μεικτό η Ελλάδα κέρδισε κέρδισε 8 βαθμούς και 4 θέσεις και βρίσκεται πλέον 88η στον κόσμο και 31η στην Ευρώπη

Στην κορυφή των ομαδικών recurve παραμένουν η Ν.Κορέα στους άνδρες, η Γερμανία στις γυναίκες και οι ΗΠΑ στο μεικτό.

Πηγή:

https://www.worldarchery.sport/rankings/world-ranking

Κοινοποιήστε: