ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΗΜΕΡΑ 6Η, ΤΕΛΙΚΟΙ COMPOUND) – ΣΟΥΠΕΡ ΚΙΜ JINGHO ME ΤΡΙΠΛΟ ΒΑΘΡΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΗΜΕΡΑ 6Η, ΤΕΛΙΚΟΙ COMPOUND) – ΣΟΥΠΕΡ ΚΙΜ JINGHO ME ΤΡΙΠΛΟ ΒΑΘΡΟ

15/06/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Με βροχερές συνθήκες ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα των τελικών για το σύνθετο τόξο, γεγονός πάντως που δεν απέτρεψε τους αθλητές να μας προσφέρουν συγκλονιστικές αναμετρήσεις. Μεγάλη κερδισμένη για σήμερα η Ν.Κορέα που πανηγύρισε την κατάκτηση δύο χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1.ΤΑΪΠΕΪ 2.ΗΠΑ 3.ΙΝΔΙΑ

Σχετικά άνετη επικράτηση της Ινδίας είχαμε στο μικρό τελικό. Οι Kirar, Kayr και Vennam ξεκίνησαν μουδιασμένα όμως στο 2ο end απέκτησαν ένα ισχυρό προβάδισμα τριών πόντων. Οι τουρκάλες, με την Bostan να κάνει ένα ακόμη μέτριο αγώνα για τα στάνταρ της, δεν κατάφεραν να ισορροπήσουν από εκεί και πέρα. Τελικό 229-226 για την Ινδία.

Οι Αμερικανοί ήλπιζαν στη μόνη ομάδα τους που διασώθηκε σε αυτό το Παγκόσμιο όμως η εμφάνιση των Pearce, Ruiz και Cox ήταν τραγική για το επίπεδο του αγώνα. Παρά το αρχικό τους προβάδισμα δεν απέφυγαν τα λάθη στο 3ο end δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια της Ταϊπέι να κάνουν την ανατροπή. Ρίχνοντας όσο σταθερά χρειάζονταν οι Chen Y., Chen L. και Huang έφτασαν στο τελικό 229-224.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ: 1.ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ 2.ΤΟΥΡΚΙΑ 3.ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Παρολίγον έμφραγμα για τους οικοδεσπότες Ολλανδούς αφού λίγο έλειψε μετά το χρυσό να χάσουν και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Mike Schloesser σπατάλησε δύο end για να βρει τί φταίει με τον εξοπλισμό του, ο Pater έχανε συνεχώς πόντους και απέμενε ο έμπειρος Elzinga που με τις επιδόσεις του κρατούσε την ομάδα του εντός ανταγωνισμού. Οι Κολομβιανοί έριχναν με το maximum των δυνατοτήτων τους όμως από τη στιγμή που ο Schloesser βρήκε τη λύση και ο Elzinga συνέχισε το αλάνθαστο σερί του στο 10, το τελικό 231-230 έμελλε να δώσει το μετάλλιο στην Ολλανδία.

Ο μεγάλος τελικός ήταν απλά συγκλονιστικός. Οι δύο καλύτερες ομάδες αυτής της διοργάνωσης μας προσέφεραν έναν αγώνα με απίστευτα σερί από Χ και 10. Ο αγώνας για τους Νοτιοκορεάτες κρίθηκε ουσιαστικά στο 4ο end. Μέχρι τότε οι Τούρκοι (Araz, Cagiram, Yetim) έβρισκαν διαρκώς απάντηση στο επιτυχημένο rotation (ως προς τη σειρά) των Kim Jongho, Yang και Choi. Δύο 9άρια όμως του Yetim σε κρίσιμα σημεία του αγώνα έδωσαν τη νίκη στους ασιάτες με τελικό σκορ 235-233.

ΜΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ: 1.ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ 2.ΓΑΛΛΙΑ 3.ΤΑΪΠΕΪ

Η τελευταία ευκαιρία της Sara Lopez για ένα μετάλλιο σε αυτό το Παγκόσμιο πήγε και αυτή χαμένη. Σίγουρα πρόκειται για την αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης όσον αφορά το σύνθετο τόξο. Ο μικρός τελικός είχε πολλές διακυμάνσεις με την Ταϊπέι να ξεκινά με προβάδισμα τριών πόντων, την Κολομβία να ισορροπεί, ένα απίθανο 3ο end με σκορ 40-40 αλλά με τελικό 156-155 υπέρ των Chen Y. και Chen C.

Πιο εύκολο ήταν το έργο της Ν.Κορέας στον μεγάλο τελικό. Απέναντι στη Γαλλία, So και Kim Jongho έχασαν μόλις έναν πόντο και μάλιστα στην τελευταία βολή! Deloche και Dodemont το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν το εύρος της ήττας βελτιώνοντας τις βολές τους στο 3ο και 4ο end. Τελικό σκορ 159-153.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1.AVDEEVA 2.PEARCE 3.VENNAM

Από εκεί που έμεινε στον μικρό τελικό του ομαδικού συνέχισε και στο ατομικό η Yesim Bostan. Αδυνατώντας να σταθεροποιηθεί στο 10 για δύο συνεχόμενα ends έδωσε την ευκαιρία στην εκπληκτική Vennam από την Ινδία να γυρίσει έναν αγώνα που έδειχνε χαμένος αφού το σκορ ήταν εις βάρος της στο 4ο end με 115-117. Τελικά ο αγώνας οδηγήθηκε σε shoot off όπου ένα ακόμη 9αρι της Τουρκάλας έκανε πιο εύκολο το έργο της Vennam στο δρόμο προς το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι Ρώσοι τελικά ευτύχησαν να ακούσουν τον εθνικό τους ύμνο μέσα στην Ολλανδία. Υπεύθυνη γι’ αυτό η Natalia Avdeeva. Απέναντί της η Paige Pearce πάλεψε σκληρά πόντο με πόντο και η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο βέλος. Οριακό 9άρι για την αμερικανή που έριχνε πρώτη και το κρύο αίμα της Avdeeva δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλευτη, στέλνοντας το βέλος στην “τρύπα του ντόνατ” και γράφοντας το τελικό 142-141.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ: 1.LUTZ 2.FAUGSTAD 3.KIM JONGHO

Το πρόσωπο της ημέρας ήταν σίγουρα ο Kim Jongho. Μετά τα δύο χρυσά στα ομαδικά κέρδισε και το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό. Ο Braden Gellnthien (ΗΠΑ) έμεινε γρήγορα πίσω με τέσσερις πόντους στα δύο πρώτα ends και από εκεί και πέρα περιορίστηκε στο να θαυμάζει μαζί με όλο το στάδιο τον κορεάτη αντίπαλό του να χτυπάει αλύπητα το X φτάνοντας στο απόλυτο 150/150!!! Το τελικό 150-146 μάλλον κολακευτικό είναι για τον Gellenthien που κατέβηκε στην διοργάνωση με μεγαλύτερες προσδοκίες από την 4η θέση που κατέλαβε τελικά.

Το πρόσωπο της ημέρας ήταν χωρίς αμφιβολία ο Anders Faugstad. Ο 19χρονος Νορβηγός, από το Νο.70 της παγκόσμιας κατάταξης και την 68η θέση του ranking round έφτασε μέχρι τον τελικό αναγκάζοντας ακόμα και την World Archery να παρουσιάσει εκτενές βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της, πράγμα ασυνήθιστο για αθλητές που δεν συνδέονται άμεσα με τους χορηγούς της. Η καταπληκτική εμφάνιση του James Lutz που του χάρισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τελικό σκορ 148-144 δεν στάθηκε ικανή επισκιάσει τα κατορθώματα του νέου μεγάλου αστεριού στο σύνθετο τόξο.

photos: worldarchery.org

Κοινοποιήστε: