SYDNEY INDOOR ARCHERY FESTIVAL | ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ…

SYDNEY INDOOR ARCHERY FESTIVAL | ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ…

07/01/2020 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί συγκλονισμένη την τεράστια οικολογική καταστροφή (με παγκόσμιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο) που συντελείται από τις μεγάλες πυρκαγιές σε ολόκληρη την επικράτεια της Αυστραλίας.

Οι ειδικοί μιλούν για μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη. Ο κατάλογος των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς, χιλιάδες σπίτια και περιουσίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ ανυπολόγιστο είναι το κόστος στον φυσικό πλόυτο και την ξεχωριστή πανίδα της Ωκεανίας. Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής περίπου 500 εκατομύρια ζώα έχουν απανθρακωθεί.

Ψηφιακό γράφημα 3D απεικόνισης των πυρκαγιών

Ακόμα όμως και το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας καλύπτονται από τοξικό νέφος δεν φαντάζει αρκετό για να αναβάλει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Τα συμφέροντα που σχετίζονται με χορηγούς, πολυεθνικές και τηλεοπτικά δικαιώματα είναι τόσο ισχυρά ώστε ακόμα και γεγονότα τέτοιου μεγέθους να μην μπορούν να τα παρακάμψουν.

Στο τέννις, το νεοσύστατο ATP Cup διεξάγεται κανονικά στο Brisbane και το Perth ενώ ακολουθούν και τα μεγάλα τουρνουά σε Καμπέρα και Αδελαϊδα. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως αποφάσισε να κινηθεί και η World Archery η οποία ανακοίνωσε με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ότι η 4η φάση της σειράς Indoor Archery World Series που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φετινού Sydney Indoor Archery Festival, θα διεξαχθεί κανονικά από τις 10 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Ξεκινώντας από την κυνική διαπίστωση ότι οι εστίες γύρω από το Sydney έχουν υποχωρήσει και ότι το διεθνές αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό, η παγκόσμια ομοσπονδία ενθαρρύνει τις τοξότριες και τους τοξότες να δώσουν το “παρών” στη διοργάνωση. Έτσι, εκτός από τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, δεκάδες αυστραλοί αθλητές και αθλήτριες καλούνται να αγωνιστούν την ώρα που οι περιουσίες και οι ζωές συγγενών τους αλλά και εκατομυρίων συμπατριωτών τους διατρέχουν άμεσο κίνδυνο.

Η ανακοίνση της World Archery:

https://worldarchery.org/news/176860/statement-bush-fires-regards-sydney-indoor-archery-festival

Το πρόγραμμα του Sydney Indoor Archery Festival:

Indoor World Series 10 – 12 January 2020

Youth Cup 8 – 9 January 2020

Barebow Cup 8 – 9 January 2020

Masters & Veteran Cup 13-14 January 2020

Longbow Cup 13-14 January 2020

Para Cup 13-14 January 2020

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

https://www.archeryworldcup-sydney.com.au/

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Whitlham Centre του Sydney.

Κοινοποιήστε: