Ο ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ο ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

23/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ "ΑΒΑΡΙΣ" 0

Ποιοί είμαστε…

Ο
 Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «ΑΒΑΡΙΣ» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Η έδρα του συλλόγου μας είναι στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Τα 33 ιδρυτικά του μέλη είναι άνθρωποι με προϋπηρεσία στο χώρο τοξοβολίας και ιδιαίτερη αγάπη για τη διάδοση αυτού του ευγενούς αθλήματος.


Σκοπός του Συλλόγου
 είναι ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και η προσέγγιση ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής ώστε να τους «μυήσει» σε ένα άθλημα άγνωστο δυστυχώς στο ευρύ κοινό.
Η τοξοβολία είναι κατά κύριο λόγο ένα άθλημα ατομικό που, πέραν της ανάπτυξης της σωματικής αντοχής και ευστάθειας, καλλιεργεί την αυτοσυγκέντρωση, την νοητική πειθαρχία και την σωματική χαλάρωση ταυτόχρονα με την εσωτερική κυριαρχία. Το αποτέλεσμα της ωρίμανσης αυτών των δεξιοτήτων είναι που αποτυπώνεται στο «πρόσωπο» του στόχου !!!


Οι Έλληνες έχουμε μια μακραίωνη παράδοση στη χρήση του τόξου, ως κυνηγητικό εργαλείο, ως πολεμικό μέσο αλλά πλέον και ως αθλητικό εξοπλισμό. Για το λόγο αυτό ο «ΑΒΑΡΙΣ»λειτουργεί τμήματα εκπαίδευσης με όλους τους τύπους τόξων, όπως αυτά κατηγοριοποιούνται από την World Archery και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας: παραδοσιακά (traditional division), λονγκμπόου (longbow division), ενστικτώδη – κυνηγετικά (instinctive division), γυμνά αντίκυρτα χωρίς σκοπευτικά (barebow division), ολυμπιακά αντίκυρτα (recurve division) και σύνθετα (compound division).


Το όνομα μας αντλείται από ένα μυθικό πρόσωπο της πρωτο-ϊστορίας μας. Ο Άβαρις ήταν ένας μύστης, θεραπευτής και φιλόσοφος με καταγωγή από την φυλή των Υπερβόρειων. Φίλος και πνευματικός σύντροφος του τοξότη Θεού Απόλλωνα, ο οποίος του είχε χαρίσει ένα χρυσό μαγικό βέλος, πάνω στο οποίο είχε την ικανότητα να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και του χρόνου.
Με παρόμοιο τρόπο πιστεύουμε ότι ο προπονητής, οι εκπαιδευτές αλλά και το σύνολο των μελών αυτής της παρέας τοξοτών, μπορούν να σας υποδεχτούν ως συνεπιβάτες σε αυτό το μαγικό ταξίδι πάνω στο χρυσό βέλος του ΑΒΑΡΗ !!!


Δεν είναι περιττό να τονίσουμε ότι για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη διοργανώνει ανά τακτά διαστήματα, τρίμηνα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια τοξοβολίας για αρχάριους.


Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας… μια θέση στη γραμμή βολής σας περιμένει !!!

Κοινοποιήστε: