ΕΛΑΜΨΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ | ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ 350 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΕΛΑΜΨΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ | ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ 350 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

04/07/2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ "ΑΒΑΡΙΣ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Τις δύο πιο όμορφες ημέρες στα τέσσερα και πλέον χρόνια ύπαρξης του συλλόγου μας ζήσαμε το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου στην πόλη μας. Ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας “ΑΒΑΡΙΣ” διοργάνωσε Πανελλαδικούς Αγώνες Τοξοβολίας όλων των αγωνιστικών κατηγοριών στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας. Παρά τις υψηλές απαιτήσεις με τη συμμετοχή 31 συλλόγων και 350 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στο οργανωτικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι αφού όλα κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλά είχαμε και την τύχη να παρακολουθήσουμε από κοντά δυνατές αναμετρήσεις και μερικές πολύ μεγάλες επιδόσεις. Βάλαμε, από την πρώτη μας φορά, ψηλά τον πήχη και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, συνοδούς, παράγοντες και φιλάθλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαιτέρως, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Χατζηπαυλίδη Ελευθέριο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αραβαντινού – Τσιμπλάκη Μαρία.

Πολύτιμη για την επιτυχία της διοργάνωσης η συνεισφορά των χορηγών μας τους οποίους ευχαριστούμε για την γενναιόδωρη υποστήριξη.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές μας: αθλητές, γονείς, παιδιά και μέλη του συλλόγου. Ήταν η μόνιμη πηγή ενέργειας σε όλον τον μηχανισμό, προσφέροντας τα μέγιστα στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των αγώνων. ‘Ολα τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια που δεχόμαστε τις τελευταίες μέρες ως σύλλογος πηγαίνουν πρώτα σε αυτούς.

Ακολουθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων ανά αγωνιστική βάρδια με τους νικητές και τις επιδόσεις που ξεχώρισαν:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ: μεγάλος νικητής στην κατηγορία των ανδρών ο Nectarios Condurache (Ακτίς) ισοφαρίζοντας την κορυφαία για φέτος επίδοση στην κατηγορία με 648. Σπουδαία επίδοση και για τον Παναγιώτη Κατσαϊτη (Άβαρις), αν και άρτι αφιχθείς από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ αγγίζοντας το 640. Στη 3η θέση ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου του ΣΟ Ελευσίνας με 625.

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα (Αχαιοί) με 621 και την ακολούθησαν η Ελένη Στρεμμένου (ΑΟΠ Ερμής) με 570 και η Στυλιανή Μαρωνίτη (Τετραπτερυλλίς) με 568.

Στις κατηγορίες U18 ξεχώρισε το 570 του Δημ. Δημόπουλου (Σπάρτακος Σαλαμίνας).

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ: η “τριπλέτα” της Εθνικής μας ομάδας Κουμερτάς Δρακιώτης Κωστόπουλος κυριάρχησε και σε αυτόν τον αγώνα με ισοβαθμία στην 1η θέση και το χρυσό να κρίνεται στα 10άρια. Κορυφαία επίδοση έως τώρα για το 2023 στις γυναίκες από την Κατερίνα Ορφανίδου (ΓΑΣ Χολαργού) με 655. Αναστασία Τσακίρη (ΣΟ Ελευσίνας) και Φωτεινή Ζούρου (Φιλοκτήτης) την πλαισίωσαν στο βάθρο.

Διπλή επιτυχία για τον ΑΣΤ “Άβαρις” στην κορυφή της κατηγορίας U18 γυναικών με την Αθηνά Γκολέμη (649, καλύτερη φετινή επίδοση U18) και την Ευγενία Γεωργικοπούλου (629, ατομικό ρεκόρ).

Στις κατηγορίες U21 ξεχώρισε το 641 του Μάρκου Κροαζιέ (ΑΟ Καρέα).

BAREBOW: πανίσχυρα, όπως πάντα, τα barebow του ΑΣΤ “Άβαρις”, κέρδισαν και τα 6 μετάλλια στις δύο κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Ο Διονύσης Δευτεραίος, ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 550 διαλύοντας το ατομικό του ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πρώτη στις γυναίκες η Παναγιώτα Ηλιοπούλου με 469.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υψηλό το επίπεδο και στη Β’ Κατηγορία. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στη 2η βάρδια του Σαββάτου, συνολικά 20 αθλητές και αθλήτριες κέρδισαν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία και συνάμα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2023 και 2024. Ανάμεσά τους και 4 του ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ.

Ας τους συγχαρούμε όλους και όλες ανά σύλλογο:

Α.Ο. ΚΑΡΕΑ: Δημητρακόπουλος Α.

Α.Ο.ΜΕΡΜΠΑΚΑ: Δρυμίλης Σ., Buzi A.

Α.Σ.Η. ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Σπινασα Β., Χασάπης-Σπινασας Η. (U18)

Α.Σ.Τ. – ΑΒΑΡΙΣ: Τσακμάκης Δ., Χαριτάκης Δ., Ποιμενίδη Ι. (U18), Σαντσεζ-Χάλαρη Α. (U18)

Α.Σ.Τ. – ΠΕΛΟΠΑΣ: Μουσχης Δ. (U18)

Γ.Α.Σ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Χαρίσης Κ.

Γ.Α.Σ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Γαγανη Θ.

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ: Φιοράκης Ν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.: Καλαβας Α., Δούκα Α.

Σ.Ο.Α. ΕΡΜΗΣ: Γιουργα Ν. (U21), Καραλουκάς Ν. (U18), Βλάχος Ι. (U18)

Σ.Ο.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Καβαρνου Ε.

ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ: Οικονόμου Α.

ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι αγώνες με τα περισσότερα χαμόγελα και τα πιο λαμπερά πρόσωπα μιας και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες για παιδια 8 έως 14 ετών. Βροχή τα νέα Πανελλήνια Ρεκόρ στην 1η βάρδια της Κυριακής και στις νέες αγωνιστικές αποστάσεις που ισχύουν από το Μάιο του 2022. Συνολικά 8 ρεκόρ καταρρίφηκαν ενώ είχαμε και μία ισοφάριση:

Ολυμπιακό Τόξο Κορασίδων 20μ: ΜΑΡΓΕΤΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ – ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ – 682 (προηγ. ρεκόρ 680, Σπανοσωτηροπούλου, 24/9/22, Ναύπακτος)

Ολυμπιακό Τόξο Παμπαίδων 15μ: ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ – Σ.Ο.Α. Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – 696 (προηγ. ρεκόρ 693, Μπουτάσης, 18/6/23, Φλώρινα)

Ολυμπιακό Τόξο Πανκορασίδων 15μ: ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΛΥΔΙΑ – ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ – 677 (ισοφάριση)

Ολυμπιακό Τόξο Παμπαίδων Β 10μ: ΠΑΠΑΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΑΡΙΟΣ – ΩΡΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – 701 (προηγ. ρεκόρ 700, Γουργιώτης, 13/5/23, ΟΑΚΑ)

Σύνθετο Τόξο Κορασίδων 20μ: ΓΑΛΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ – 697 (προηγ. ρεκόρ 667, Βιδάλη, 15/5/22)

Σύνθετο Τόξο Πανκορασίδων 15μ: ΧΡΥΣΙΔΗ ΑΝΘΗ – ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ – 680 (προηγ. ρεκόρ 667, Σάντσεζ-Χάλαρη Α., 12/4/23, ΟΑΚΑ)

Σύνθετο Τόξο Παμπαίδων Β 10μ: ΠΕΤΡΗΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. – 692 (προηγ. ρεκόρ 672, Χριστοφορίδης, 13/5/23, ΟΑΚΑ)

Barebow Παμπαίδων 15μ: ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ – 606 (κατέρριψε το δικό του ρεκόρ κατά 2π.)

Barebow Πανκορασίδων Β 10μ: ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Αθλητικός Σύλλογος Σαλαμίνας Σπάρτακος – 604 (κατέρριψε το δικό της ρεκόρ κατά 68π.)

Δείτε τις εξαιρετικές επιδόσεις όλων των παιδιών που έλαβαν μέρος στον αγώνα και που φανερώνουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των συλλόγων από τους προπονητές τους. Η στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και των παιδιών αυτών από την πολιτεία σε εξοπλισμό και υποδομές μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΟΞΩΝ

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έκλεισε με τους αγώνες των αναπτυξιακών κατηγοριών στα 30 και 25 μέτρα καθώς και με τον αγώνα για τα παραδοσιακά τόξα σε γύρο των 25 μέτρων.

Στο ολυμπιακό τόξο ξεχώρισαν οι επιδόσεις των Γερακάρη Κωνσταντίνου (ΓΑΣ Χολαργού, 673), Χατζατουριάν Μαρί ( Εκηβόλος, 655) καθώς και το 668 της Σοφίας-Ελένης Μητροπολίτη στην κατηγορία U18. Καλύτερη επίδοση στο σύνθετο τόξο το 646 της Μαρίας Αντωνάκου (Άβαρις) και στο barebow το 605 του Γεώργιου Γρηγορίου (ΑΟ Καρέα).

Καταπληκτικό αγώνα παρακολουθήσαμε στα Longbow και τα Traditional τόξα με τους περισσότερους από τους κορυφαίους τοξότες και τοξότριες της παραδοσιακής τοξοβολίας στη χώρα μας να δίνουν το “παρών” με επιδόσεις υψηλότατου επιπέδου: Κυπραίος 567 Παϊπάης 563, Νόνικας 560, Diederich 559, Παπανικολοπούλου 554, Πρινιωτάκης 572, Μπαλοδήμος 537, Καλλίτση Κ. 522, Ξυράφη 518, Πιτσικάλης 626, Λυκοθανάσης 599, Γερουλάκης 595, Κοντοδήμου 544 αλλά και το 341 στην κατηγορία U18 από την Ελισάβετ Μπέκα, γιατί η παραδοσιακή τοξοβολία έχει και λαμπρό μέλλον, αρκεί να την αγκαλιάσουν και να την αναδείξουν περισσότεροι σύλλογοι, ώστε να έρθει επιτέλους η μέρα που θα απολαύσουμε και ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα εντός των τειχών, όπως συμβαίνει στις περισσότερες προηγμένες στην τοξοβολία χώρες.

Όσο για την ομάδα μας, τον ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ… με 98 συμμετοχές σε όλα τα τόξα… 44 μετάλλια συνολικά… και 33 νέα ατομικά ρεκόρ… μόνο χαρά και υπερηφάνεια !!!

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανά βάρδια μαζί με τις απονομές των μεταλλίων μπορείτε να βρείτε στο facebook του συλλόγου μας και ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν σε αυτό:

https://www.facebook.com/avarisclub/

Καλή αντάμωση στην επόμενη γραμμή βολής !!!

Κοινοποιήστε: