ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΑΒΑΡΗ” ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (09/02/2020)

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΑΒΑΡΗ” ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (09/02/2020)

10/02/2020 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Τρία χρυσά, τέσσερα αργυρά, τέσσερα χάλκινα μετάλλια, τρεις προκρίσεις στην Α’ Κατηγορία και πολλά ατομικά ρεκόρ είναι ο απολογισμός των εξαιρετικών εμφανίσεων που πραγματοποίησαν οι τοξότριες και οι τοξότες του συλλόγου μας στον αγώνα τοξοβολίας κλειστού χώρου που ολοκληρώθηκε εχθές στην Πάτρα με τη συμμετοχή 200 και πλέον αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Την κορυφαία εμφάνιση (και μάλιστα εις διπλούν) πραγματοποίησε η Εβίνα Κουντούρη, η οποία κατά την πρωινή βάρδεια “ζέστανε” το barebow της στην Β’ Κατηγορία του Ολυμπιακού τόξου γυναικών και όχι μόνο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο αλλά και με επίδοση 497 κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Πρόκειται για το τρίτο συνολικά barebow που προκρίνεται στην κορυφαία κατηγορία του ολυμπιακού τόξου μετά από εκείνα των Κορμπέτη και Παπαλεξανδράκη και το πρώτο για την κατηγορία των γυναικών.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκαν επίσης η Ναταλία Καλλίτση και η Ελένη Βερούχη οι οποίες με σκορ 452 και 451 αντίστοιχα κατέκτησαν την 6η και 7η θέση ανάμεσα σε 15 αγωνιζόμενες.

Η συνέχεια για την Εβίνα στην απογευματινή βάρδεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή όπου αγωνιζόμενη στην νεοσύστατη Β’ κατηγορία barebow πέτυχε την κορυφαία επίδοση που έχει καταγραφεί έως τώρα σε 40άρι “πρόσωπο” από ελληνιδα τοξότρια. Οι γύροι της: 258 και 251, 509 στο σύνολο και φυσικά χρυσό μετάλλιο. Το απόλυτο για τον Άβαρη στο βάθρο του γυναικείου barebow συμπλήρωσαν η Ναταλία Καλλίτση (426) και η Μαρίκα Χριστογιάννη (383). Τέταρτη και πέμπτη θέση επίσης για τον Άβαρη με την Κατερίνα Λιαδή (279) και την Σοφία Λιαρμακοπούλου (277).

Πέντε ήταν οι συμμετοχές του συλλόγου μας και στο barebow ανδρών με τον Μάνο Παπαλεξανδράκη να είναι για μια ακόμη φορά ασυναγώνιστος κερδίζοντας άνετα το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 496. Ο Βασίλης Μαστρόκαλος πέρασε από το instinctive στο barebow και δικαιώθηκε με εξαιρετική επίδοση στην πρώτη του εμφάνιση με το συγκεκριμένο τόξο (451) αλλά και την κατάκτηση της 3η θέσης. Πρεμιέρα στην κατηγορία και για τους Ρήγα Παϊπάη, Γιώργο Γρηγοριάδη και Βλαδίμηρο Γαβάκη που ακολούθησαν με 376, 349 και 316 αντίστοιχα.

Τέλος, ο Θωμάς Αποστόλου, αν και χωρίς ανταγωνισμό, έγινε ο πρώτος αθλητής που αγωνίστηκε στην επίσης νεοσύστατη Β’ Κατηγορία barebow Νέων και με επίδοση 318 έδειξε ότι όλο το μέλλον του ανήκει.

Οι επιτυχίες για τον Άβαρη συνεχίστηκαν και στα παραδοσιακά τόξα. Τριπλό βάθρο στο ανδρικό traditional με τους Δημήτρη Νόνικα (400), Γιώργο Δημητρόπουλο (380) και Λυκούργο Μπαλοδήμο (361) αλλά και δύο μετάλλια στο longbow ανδρών, αργυρό και χάλκινο με τους Τριαντάφυλλο Περγαντή (407) και Γιώργο Ταχλαμπούρη (381).

Αν και χωρίς αντίπαλο, η Όλγα Βιτούλα έκανε ατομικό ρεκόρ στο traditional γυναικών με επίδοση 413 ενώ εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή της Κατερίνας Καραγιώργη μετά από ένα χρόνο αποχής από την αγωνιστική δράση με επίδοση 390 στο longbow γυναικών.

Στο σύνθετο τόξο, για τον Άβαρη αγωνίστηκαν ο Θανάσης Ρίζος στην Α’ Κατηγορία (15ος με σκορ 548) και ο Στέλιος Μάντος στη Β’ Κατηγορία (5ος με ατομικό ρεκόρ 490).

Τέλος, για την Β’ Κατηγορία του ολυμπιακού τόξου οι Αλέξανδρος Θεοδώρου και Ναπολέων Κορνίζου έπιασαν το όριο για την άνοδο με 513 και 512 αντίστοιχα κατακτώντας την 5η και 7η θέση ανάμεσα σε 28 αντιπάλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα:

Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους αθλητές τους συλλόγου και τον προπονητή μας για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τον Άβαρη, το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου.

Photos: Γιώργος Τσιντζος

Κοινοποιήστε: