ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ | GUATEMALA 2021: ΕΛΑΜΨΑΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ | GUATEMALA 2021: ΕΛΑΜΨΑΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΟ

26/04/2021 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να κατέβασαν όλα τα δυνατά τους χαρτιά στην 1η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως στο τελικό “ταμείο” που αφορά την κατάταξη στον πίνακα των μεταλλίων ήταν η Ινδία και το Μεξικό που κέρδισαν τις τελικές εντυπώσεις.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές στο recurve το ζεύγος Atanu Das και Deepika Kumari, η Εθνική Ομάδα της Ινδίας συνέλεξε συνολικά τρία χρυσά μετάλλια κερδίζοντας την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Ο Das ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του ολυμπιακού τόξου ανδρών κερδίζοντας στον τελικό τον ισπανό Daniel Castro με 6-4 και ενώ νωρίτερα το μεγάλο φαβορί Brady Ellison είχε “καταφέρει” να αποκλειστεί στη φάση των 32 από τον ολλανδό Broeksma. Η Deepika Kumari ακολούθησε την επιτυχία του συζύγου της με το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τόξο γυναικών σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε με shoot off απέναντι στην αμερικανή Mackenzie Brown ενώ οδήγησε στην κορυφή και το γυναικείο ομαδικό της Ινδίας συνεπικουρούμενη από τις Bari και Bhakat. Την καταπληκτική εμφάνιση της ινδικής ομάδας συμπλήρωσαν οι Bhakat και Das με χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό.

Με φόρα από τους πρόσφατους Παναμερικανικούς Αγώνες, η ομάδα του Μεξικού συνέχισε τις καταπληκτικές της εμφανίσεις κατακτώντας 2 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάκινα μετάλλια. Πιο συγκεκριμένα:

  • 1η θέση στο ομαδικό σύνθετου τόξου ανδρών με τους Becerra M., Hidalgo & Olvera
  • 1η θέση στο μεικτό ολυμπιακού τόξου με τους Ana Vazquez & Angel Alavarado
  • 2η θέση στο ομαδικό σύνθετου τόξου γυναικών με τις Becerra A., Sanchez & Valencia
  • 2η θέση στο ομαδικό ολυμπιακού τόξου γυναικών με τις Roman A., Valencia A. & Vazquez A.
  • 2η θέση στο μεικτό του σύνθετου με τους Hidalgo & Becerra A.
  • 3η θέση στο ολυμπιακό τόξο ανδρών με τον Angel Alvarado
  • 3η θέση στο ολυμπιακό τόξο γυναικών με την Alejandra Valencia

Το γόητρο των Ηνωμένων Πολιτειών στη διοργάνωση κατάφερε να περισώσει ο παγκόσμιος recordman του compound Braden Gellenthien με φοβερή εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον Mike Schloesser (τελικό 148-146) σε μια μάχη όχι μόνο για το χρυσό αλλά και για την 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Το δεύτερο χρυσό των ΗΠΑ ήρθε από τα κορίτσια του compound στο ομαδικό Alexis Ruiz, Paige Pearce αλλά και την πρώην μεξικανή Linda Ochoa-Anderson. Δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια ήταν τα υπόλοιπα πλασαρίσματα των αμερικανών στο pondium των νικητών.

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης, η μίνι έκπληξη στο ομαδικό του ολυμπιακού τόξου ανδρών με το χρυσό μετάλλιο της Ισπανίας (Acha, Alvarino Garcia, Castro) απέναντι στις ΗΠΑ με 6-2 και η εξαιρετική πορεία της Δανίας στο μεικτό του compound με χρυσό μετάλλιο από τους Stephan Hansen και Tanja Gellenthien.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

Πίνακας Μεταλλίων GUATEMALA 2021:

Σύνδεσμος αποτελεσμάτων:

https://www.ianseo.net/Details.php?toId=8334

Photos: worldarchery.sport

Κοινοποιήστε: