TFG PIRROS 2019 | ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΠΕΔΙΟΥ | ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

TFG PIRROS 2019 | ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΠΕΔΙΟΥ | ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

05/08/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Τέσσερις συμμετοχές και τρία μετάλλια για τους αθλητές του συλλόγου μας στην πρώτη τους εμφάνιση σε TFG.

Διανύοντας ένα από τα πιο υποτονικά αγωνιστικά καλοκαίρια των τελευταίων ετών, το Total Field Game της Δαφνούλας ήρθε την κατάλληλη εποχή για να ανακόψει την αγωνιστική απραξία των Ελλήνων τοξοτών και τοξοτριών και να φέρει κοντά μετά από καιρό την οικογένεια της ελληνικής τοξοβολίας.

Πάνω από 65 αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν σε μία από τις δυσκολότερες ορεινές διαδρομές που έχουμε συναντήσει, πορευόμενοι σε αγωνιστικό πεδίο 11 στόχων που ξεπερνούσε τα 4 χιλιόμετρα και τις 5 ώρες σε διάρκεια.

Φανταστική ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλητές του συλλόγου μας ξεπερνώντας κάθε προσδοκία στην πρώτη τους συμμετοχή σε TFG. Αν και με μόλις τέσσερις συμμετοχές και έχοντας αντιμέτωπους αθλητές με μεγαλύτερη εμπειρία και πολυάριθμες εμφανίσεις, ο Άβαρις κατέκτησε τρία μετάλλια και μία πέμπτη θέση γράφοντας μία ακόμη όμορφη σελίδα στη μικρή έως τώρα ιστορία του.

Άλλωστε ο σύλλογός μας, με τη αρωγή του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη και την καθοδήγηση του προπονητή μας Γιάννη Τσιορμπατζή, επένδυσε ευθύς εξ αρχής στο αγώνισμα της τοξοβολίας πεδίου γνωρίζοντας της δημοφιλία του στις τάξεις των τοξοτών αλλά και τη ώθηση που μπορεί αυτό να προσδώσει στην ελληνική τοξοβολία.

Τα μετάλλια για το σύλλογο μας κατέκτησαν:

Στο traditional bow γυναικών, δεύτερη θέση για την Καρολίνα Καλλίτση που αν και τραυματίστηκε σοβαρά στον καρπό στο μέσο του αγώνα, έσφιξε τα δόντια και συνέχισε την προσπάθειά της καταφέρνοντας τελικά όχι μόνο να τερματίσει με 104 βαθμούς αλλά και να ανέβει στο βάθρο δίπλα στην Σοφία Σκούρτη του ΑΣΤ «Κορύβαντες» με το εξαιρετικό 169 και την Μαρία Μορισαίου του Οδυσσέα με σκορ 99.

Στο instinctive bow ανδρών, ο Βασίλης Μαστρόκαλος έκανε το καλύτερο δυνατό τερματίζοντας δεύτερος με 195 βαθμούς πίσω από τον πολύπειρο Σάκη Πανταζόπουλο (ΑΣΤ Κορύβαντες) που σάρωσε με 236 ενώ η επιστροφή του Γιώργου Τσίντζου (ΑΣΤ Κορύβαντες) μετά από δύο χρόνια στην αγωνιστική δράση συνοδεύτηκε με την 3η θέση στο βάθρο και σκορ 147. Στην ίδια κατηγορία, για τον Άβαρη αγωνίστηκε και ο Γιώργος Σκορδίλης, ο οποίος με 101 βαθμούς κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Τέλος, σε μία κατηγορία όπου δύσκολα σπάει το απόλυτο των Κορυβάντων στην πρώτη τριάδα και μιλώντας βέβαια για το barebow, η «αρχηγός» Ναταλία Καλλίτση κατέκτησε την 3η θέση με 207 βαθμούς, τρεις μόλις πίσω από την Εβίνα Κουντούρη (Κορύβαντες) ενώ το χρυσό μετάλλιο πήγε στην ασυναγώνιστη Ερασμία Σμυρόγλου (Κορύβαντες) με 225.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η κυριαρχία του ΑΣΤ «Κορύβαντες» στα τόξα χωρίς σκοπευτικά και του Παναθηναϊκού στο recurve:

Στο barebow ανδρών, τριπλέτα Κορυβάντων στο βάθρο σε μία μάχη που πάντα καθηλώνει αφού Χασαλεύρης, Κορμπέτης και Παπαλεξανδράκης έχουν ανεβάσει εδώ και καιρό τον πήχη πολύ ψηλά: 278, 276 και 267 αντίστοιχα, ξεπερνώντας ακόμη και τις επιδόσεις του ολυμπιακού τόξου!

Στο instinctive bow γυναικών, άνετη επικράτηση για την Ευγενία Μεταξά (Κορύβαντες)  με 160 και 2η η Κλεονίκη Φερεντίνου (ΑΣΤ Πέλοπας) με 52.

Στο traditional bow ανδρών, 1ος  Λαϊνας Νίκος (Ακαδημία Τοξοβολίας) με 186, 2ος Παπαντωνίου Κώστας (Πάνδαρος) με 165 και 3ος Γαβάκης Ιάσων (Κορύβαντες) με 159.

Στο longbow ανδρών, ένα ακόμη απίστευτο σκορ από τον Κρίτωνα Μακρυγιάννη (Κορύβαντες) με 205 και ακολούθησαν: ο Γιώργος Καλοσακας (Πάνδαρος) με 169 και ο Κώστας Παγανός (ΑΣΤ Πέλοπας) με 152.

Στο longbow γυναικών, η μεγάλη επιτυχία για την Σ.Α.Λ. Φλώρινας με το χρυσό μετάλλιο της Νικολέττας Βόγλη (111) και δεύτερη την Φρανσουάζ Σμελτς (Κορύβαντες) με 98.

Στο ολυμπιακό τόξο, πρώτη θέση για τον Παναθηναϊκό σε άνδρες και γυναίκες με τους Chenghua Guan και Ευγενία Σκαρτσιάρη αντίστοιχα. Κώστα Κουίνης (ΣΟΑ-ΑΣΟΕΕ) και Νίκος Μουντογιαννάκης (Φιλοκτήτης) συμπλήρωσαν το βάθρο στους άνδρες ενώ στις γυναίκες η Σεβαστή Σάρρα (Πρωτοπόρος Ο.Μ.Α.Η.) ήρθε 2η και η Νταϊάνα Μουντογιαννάκη (Φιλοκτήτης) 3η.

Τέλος, στο σύνθετο τόξο είχαμε μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση από τη Μαρία Τσαβαχίδου (ΑΟ Πατρών Ερμής) που με 317 προσέθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της με 2η την Nianqi Huang (Παναθηναϊκός, 306) και 3η της Σοφία Μαντζαφού (Κορύβαντες, 279).

Στους άνδρες, ο Σάκης Κωστόπουλος (ΣΟΑ-ΑΣΟΕΕ) έκανε πάλι πράματα και θάματα και δε μιλάμε βέβαια για το χρυσό μετάλλιο αλλά για το γεγονός ότι αγωνιζόμενος στην τελευταία τετράδα από τις 18, έφτασε στους τελευταίους στόχους μετά τη δύση του ηλίου και στοχεύοντας ουσιαστικά σε συνθήκες ημίφωτος έκανε ένα επιβλητικό 376 γράφοντας μια τρομερή επίδοση για τα δεδομένα του αγώνα. Μεγάλο σκορ και για τον 2ο Κυριάκο Κροαζιέ (Προμηθέας, 360) αλλά και 2ο μετάλλιο για τους Κορύβαντες στο σύνθετο τόξο με το Θανάση Ρίζο και το εξαιρετικό 351.

Ο πίνακας μεταλλίων του 18ου TFG Pirros:

ΘΣΥΛΛΟΓΟΣΧΡΥΣΑΑΡΓΥΡΑΧΑΛΚΙΝΑ
1ΑΣΤ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ635
2ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ21
3ΣΟΑ-ΑΣΣΟΕΕ11
4ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ1
ΣΚ. ΑΘΛ. ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ1
Σ.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΜΗΣ1
7ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ21
8ΠΑΝΔΑΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ2
9ΑΣΤ ΠΕΛΟΠΑΣ11
10ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ1
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο.Μ.Α.Η.1
12ΑΤΟ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ2
13ΟΔΥΣΣΕΑΣ1

Η επόμενες συναντήσεις για τους φίλους της τοξοβολίας πεδίου είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο με το 19ο TFG «Lepanto» στη Ναύπακτο αλλά και τον 1ο αγώνα 3D archery στην Ελλάδα που θα διεξαχθεί στην Φλώρινα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον δύσκολο αλλά καταπληκτικό αγώνα αλλά και στους φορείς που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση.

Κοινοποιήστε: