ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2021

ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2021

21/12/2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ "ΑΒΑΡΙΣ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Στην πόλη μας τη Νίκαια και τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας “Άβαρις” κατέληξαν οι τρείς από τους δέκα τίτλους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου 2021, μαζί με ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο. Στο επιστέγασμα μίας ακόμα δύσκολης χρονιάς λόγω περιοριστικών μέτρων, με αναβολές αγώνων αλλά και τις γνωστές δυσκολίες στην αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας μας, οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κερδίζοντας το χειροκρότημα από όλους τους φίλους του αθλήματος.

Πιο αναλυτικά:

Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2021 αναδείχθηκε ο Άβαρις στο Ομαδικό του Σύνθετου Τόξου Ανδρών με τους Βασίλη Αντωνάκο, Θανάση Ρίζο και Γιάννη Σταϊκάκη να εκκινούν τους ομαδικούς γύρους από την 5η θέση του ranking round και επικρατώντας στη συνέχεια διαδοχικά απέναντι στα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος Προμηθέα (Καράμπελας, Κροαζιέ, Ψαράκης), Εκηβόλο (Κουμερτάς, Κοντός, Λαγας) και ΓΑΣ Χολαργού (Ζαντιώτης-Χατζούδας, Λαμπράκης, Ζέρβας), φτάνοντας έτσι μέχρι το πρώτο σκαλί του βάθρου. Πρόκειται για την πρώτη κατάκτηση τίτλου πρωταθλήματος σε ομαδικό αγώνισμα στη βραχύχρονη ιστορία του συλλόγου μας.

Νωρίτερα, στα ατομικά αγωνίσματα του σύνθετου τόξου, την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Σταϊκάκης, ο οποίος κατετάγη 14ος ανάμεσα σε 32 αντιπάλους, με το Θανάση Ρίζο να ακολουθεί στη 17η θέση και τον Βασίλη Αντωνάκο στην 27η.

Για πρώτη φορά, ιστορικά, οι αγωνιστικές κλάσεις του BAREBOW εντάχθηκαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος και οι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας δικαίωσαν απόλυτα αυτήν την απόφαση της ομοσπονδίας, προσφέροντας έναν εξαιρετικό αγώνα με συγκλονιστικές μάχες στους ατομικούς γύρους.

Ο Άβαρις κατέκτησε και τους δύο τίτλους στα ατομικά αγωνίσματα ενώ κατέγραψε τα πρώτα πανελλήνια ρεκόρ στο ομαδικό γυναικών (1269, Κουντούρη-Κουλέπη-Πιάνου) και στο μικτό ομαδικό ανδρών-γυναικών (923, Κρητικός-Κουντούρη).

Ο Σταμάτης Κρητικός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο barebow ανδρών, περνώντας αρχικά bye από τα προημιτελικά, αποκλείοντας στον ημιτελικό τον έμπειρο Θέμη Κατσαρό (ΓΣ Κερατέας) με 6-2 ενώ στον τελικό πέτυχε μία εμφατική νίκη επί του Κώστα Καϊμασίδη του ΑΟ Μέρμπακα με 7-1. Στην ίδια κατηγορία, το σύλλογό μας εκπροσώπησε και ο Γιάννης Νικολαϊδης καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τη μεγάλη επίδοση του Γιώργου Τσάχρα (Μέγας Αλέξανδρος) στο γύρο κατάταξης, ο οποίος με σκορ 514 κατέρριψε κατά 14 πόντους το πανελλήνιο ρεκόρ που κετείχε ο Άρης Κορμπέτης από το Φεβρουάριο του 2020.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Άβαρις και στην κατηγορία του barebow γυναικών έχοντας 4 αθλήτριες στην τελική φάση. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 18μ. Εβίνα Κουντούρη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μετά τη νίκη της στον τελικό απέναντι στην εξαιρετική Γεωργία Παπαγγέλη (Ιππικός Όμιλος Κω). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Μαρία Πιάνου και στην 4η και 5η θέση ακολούθησαν η Σόνια Κουλέπη και η Ναταλία Καλλίτση.

Τέλος, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δύο εκπρόσωποι του συλλόγου μας στο ολυμπιακό τόξο ανδρών, περνώντας στους 16 της διοργάνωσης με τον Ναπολέοντα Κορνίζου να κατατάσσεται 13ος και τον Αλέξανδρο Θεοδώρου 14ος.

Στο μικτό ομαδικό του ολυμπιακού τόξου ανδρών-γυναικών είχαμε νέο πανελλήνιο ρεκόρ από το σύλλογο της Τετραπτερυλλίδος (Γιάντσιος, Λιούτα) με σκορ 1109, καταρρίπτοντας το 1106 του ΣΚΟΑΑΠΘ από το 2018.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές και της αθλήτριες του συλλόγου μας καθώς επίσης και τους προπονητές μας Γιάννη Τσιορμπατζή και Ευριπίδη Αυγουστόγλου για την εν γένει παρουσία και τις επιτυχίες της ομάδας μας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Θερμά συγχαρητήρια από την οικογένεια του Άβαρη προς όλους τους νέους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος για το 2021:

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος, στον ακόλουθο σύνδεσμο της ΕΟΤ:

Κοινοποιήστε: