ΧΑΛΚΙΔΑ 30/11 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ | ΕΞΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο “ΑΒΑΡΙΣ” ΜΕ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟ INSTINCTIVE ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ 30/11 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ | ΕΞΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο “ΑΒΑΡΙΣ” ΜΕ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟ INSTINCTIVE ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

30/11/2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Η χαρές που μας προσφέρουν οι τοξότριες και οι τοξότες του συλλόγου μας συνεχίστηκαν και αυτό το Σάββατο στον αγώνα κλειστού χώρου της Χαλκίδας, σε μία εξαιρετική διοργάνωση από τον Α.Π.Φ Διρφύων Μεσσαπίων “Ιπποβότες”.

Για τρίτο σερί αγώνα (μετά το Ναύπλιο και το ΟΑΚΑ) οι άνδρες μας στο instinctive bow έκαναν το απόλυτο στις τρείς πρώτες θέσεις του βάθρου με τον Γιώργο Γρηγοριάδη να επιστρέφει αυτήν την φορά στο πρώτο σκαλί και τους Γιώργο Σκορδίλη και Δημήτρη Αμπατζή να τον πλαισιώνουν στο βάθρο. Η μάχη ανάμεσα στους τρείς ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη με τις θέσεις τους να εναλλάσονται διαρκώς κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Γρηγοριάδη να τελειώνει τον 1ο γύρο στη 2η θέση με 230, όμως το 237 του 2ου γύρου του έδωσε τελικά τη νίκη.

Double είχαμε και στο traditional bow με την Καρολίνα Καλλίτση στις γυναίκες και τον Γιώργο Δημητρόπουλο (έστω και χωρίς συναγωνισμό αυτή τη φορά) στους άνδρες. Τα σκόρ τους: 391 και 374 σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία με τα ξύλινα τόξα χωρίς “παράθυρο”.

Σταθερή στο βάθρο του barebow και η “αρχηγός” Ναταλία Καλλίτση, στη 2η θέση πίσω από την εξαιρετική Εβίνα Κουντούρη (Κορύβαντες). Σε αυτήν την κατηγορία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και μία συγκλονιστική μάχη ανάμεσα σε 4 από τους κορυφαίους barebow men της χώρας (Κορμπέτης, Παπακώστας, Καισάριος, Παπαλεξανδράκης) με μεγάλο νικητή το Μάνο Παπαλεξανδράκη (Κορύβαντες) …και σκορ που θα ζήλευαν πολλοί αθλητές που αγωνίζονται με σκοπευτικό.

Εξαιρετική ήταν η παρθενική συμμετοχή σε αγώνα 18μ. για τον Γιώργο Μακρή στη Β’ Κατηγορία του Ολυμπιακού τόξου. Ο Γιώργος, με 487 κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα σε 28 αγωνιζόμενους. Σε αυτήν την κατηγορία Σγουρος, Ελευθερόπουλος και Κρομμύδας-Ανδρεάδης πέτυχαν επίδοση ανόδου στην πρώτη κατηγορία με τον αθλητή της “Τετραπτερυλλίδας” να εντυπωσιάζει με 549. Στη Β’ γυναικών επικράτησε η Μαρία Αϊκου του Αρχέλαου Κατερίνης.

Η μετάβαση από το longbow στο compound σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως ο Βαγγέλης Φουντουκίδης τόλμησε και δικαιώθηκε με ελπιδοφόρα εμφάνιση και επίδοση 516. Την άνοδο σε αυτήν την κατηγορία κέρδισαν οι Λαγας (Εκηβόλος) και Γρεβενιώτης (ΣΟΑ ΑΣΟΕΕ).

Τέλος, όσον αφορά τα αγωνίσματα της πρωινής βάρδειας, οι νικητές στο longbow ήταν ο Γιώργος Καλόσακας (Πάνδαρος) στους άνδρες και η Μαρία Κατσούπη (ΓΣ Κερατέας) στις γυναίκες.

Η αποστολή του ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ στη Χαλκίδα

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εξαιρετική Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη, επιστροφή στην κορυφή για Κωστόπουλο

Το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε τις “μεγάλες” κατηγορίες με τον Κωνσταντίνο Γιάντσιο να κάνει το repeat μετά το ΟΑΚΑ βελτιώνοντας την επίδοση του κατά 5 πόντους (567). Μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση από την μεγάλη ελπίδα του γυναικείου recurve, την Σ.Θ. Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη (Ακαδημία Τοξόβολίας) που επικράτησε σχετικά εύκολα με 561.

Οι μάχες πόντο με πόντο στο σύνθετο τόξο ανάμεσα σε Κωστόπουλο και Κουμερτά σίγουρα δεν είναι κάτι σπάνιο με τον Κωστόπουλο να βγαίνει νικητής από τη σημερινή αναμέτρηση με 579 έναντι 578 του πρωταθλητή του Εκηβόλου. Στο γυναικείο σύνθετο, νικήτρια η Κατερίνα Ορφανίδου (ΓΑΣ Χολαργού) με 562.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αγωνιζόμενους !!!

Κοινοποιήστε: