ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ROMA ARCHERY TROPHY

ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ROMA ARCHERY TROPHY

08/12/2019 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Η τρίτη πράξη της φετινής σειράς Indoor Archery World Series διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Ρώμη με το Roma Archery Trophy. Φέτος η διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς, λόγω των αυξημένων συμμετοχών από τη χώρα μας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα ελληνικά barebow σπάνε τα δεσμά των αγώνων “αναπτυξιακού” χαρακτήρα που διεξάγονται στη χώρα μας και επιλέγουν την εξωστρέφεια. Μετά τις περσινές εξαιρετικές τους εμφανίσεις οι “Κορύβαντες” Άρης Κορμπέτης, Μάνος Παπαλεξανδράκης και Εβίνα Κουντούρη επιστρέφουν στη Ρώμη ωριμότεροι και με περισσότερες αξιώσεις ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και ο Παύλος Κούλης του Πέλοπα.

Η πρόσφατη τεράστια επιτυχία του Κορμπέτη στο JVD Open με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, δημιουργεί από μόνη της μεγάλες προσδοκίες, όμως το ελληνικό barebow έχει τις δυνατότητες να προσφέρει στη χώρα μας ανάλογες διακρίσεις. Άλλωστε Κορμπέτης και Παπαλεξανδράκης είναι οι πρώτοι τοξότες που κατάφεραν να ανέλθουν στην 1η κατηγορία του Ολυμπιακού τόξου στην Ελλάδα αγωνιζόμενοι με “γυμνά” recurve. Επιδόσεις όπως αυτές του Κορμπέτη στην Ολλανδία, του Παπαλεξανδράκη με το ασύλληπτο 533 (3-3-2019, Ναύπλιο) και το πρόσφατο 521 στη Χαλκίδα αλλά και το φετινό 478 της Κουντούρη στις γυναίκες δεν μπορούν πλέον να παραγνωρίζονται.

Στη δύσκολη μάχη του σύνθετου τόξου ρίχνεται ο κορυφαίος Έλληνας της κατηγορίας (σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη) Σάκης Κωστόπουλος. Ο Κωστόπουλος έδειξε σταθερότητα στους τελευταίους δύο αγώνες σε Χαλκίδα και ΟΑΚΑ (579 και 580 αντίστοιχα) και με την μεγάλη του εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις μπορεί σταθεί επάξια ανάμεσα στα μεγάλα ονάματα της κατηγορίας. Μαζί του θα βρίσκεται ο πάντοτε υπολογίσιμος Κυριάκος Κροαζιέ και αλλά και ο Γιώργος Φουντζούλας.

Τέλος, ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε και στις κατηγορίες junior έχοντας δηλώσει συμμετοχή ο Ι.Ζαντιώτης-Χατζούδας στο compound και ο Φ.Γ. Θέμελης στο recurve.

Η επίσημη ιστοσελίδα με το πρόγραμμα και τα στοιχεία της διοργάνωσης:

https://www.romaarcherytrophy.com/

Όλες οι συμμετοχές έως τώρα, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://worldarchery.org/competition/20556/truball-axel-roma-archery-trophy#/

Κοινοποιήστε: