ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2022 | ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ BAREBOW ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΞΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2022 | ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ BAREBOW ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΞΑ

06/09/2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ "ΑΒΑΡΙΣ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 0

Τέσσερα μετάλλια, δύο τέταρτες θέσεις και πολλά καλά πλασαρίσματα σε όλες τις κατηγορίες είναι ο απολογισμός της συμμετοχής του συλλόγου μας στο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου 2022.

Ο ΑΒΑΡΙΣ κατέκτησε και τους δύο τίτλους στα ατομικά αγωνίσματα του barebow με τους πρωταθλητές κλειστού χώρου Σταμάτη Κρητικό και την Εβίνα Κουντούρη να κάνουν το repeat και στον ανοιχτό. Τα άλλα δύο μετάλλια κέρδισαν στις γυναίκες η Ευγενία Μεταξά και η Σόνια Κουλέπη. Παράλληλα, η ομάδα μας κατέγραψε τις πρώτες, ιστορικά Πανελλήνιες επιδόσεις στο ομαδικά αγωνίσματα του barebow ανδρών, γυναικών και μεικτό. Σημαντική επιτυχία και στο σύνθετο τόξο με την 4η θέση στο ομαδικό ανδρών.

Ας δούμε αναλύτικά τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών του Άβαρη στο Πρωτάθλημα:

BAREBOW ΑΝΔΡΩΝ

Αθλητής των μεγάλων αγώνων ο Σταμάτης Κρητικός, “έσβησε” κάθε αντίπαλο που βρήκε στο πέρασμά του. Ο αγώνας του ξεκίνησε συντρίβοντας με 40 πόντους το ατομικό του ρεκόρ στο γύρο κατάταξης (567) και η πορεία του προς τον τίτλο ήταν η ακόλουθη:

 • Φάση 1/8: bye
 • Προημιτελικά: Κρητικός – Αγγελακόπουλος (ΑΣΤ Άβαρις) 6-0
 • Ημιτελικά: Κρητικός – Κορμπέτης (ΑΣΤ Κορύβαντες) 6-5
 • Τελικός: Κρητικός – Παπαλεξανδράκης (Ακαδημία Τοξοβολίας) 6-4

Σημαντική επιτυχία στην κατηγορία και η 4η θέση από τον Ναπολέοντα Κορνίζου, ο οποίος και αυτός κατέγραψε νέο ατομικό ρεκόρ 29 πόντων στο γύρο κατάταξης (492), υποτάχθηκε όμως στην ανωτερότητα των αντιπάλων του Παπαλεξανδράκη και Κορμπέτη σε ημιτελικό και μικρό τελικό αντίστοιχα.

Ακόμα τρεις αθλητές μας στην κατηγορία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση με τους Διονύση Δευτεραίο, Γιάννη Αγγελακόπουλο και Γιάννη Θεοδοσιάδη να κατατάσσονται στην 6η, 7η και 9η θέση. Για το Γιάννη Αγγελακόπουλο, η επίδοσή του στο γύρο κατάταξης (457) αποτέλεσε και αυτή νέο ατομικό ρεκόρ.

BAREBOW ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Οικογενειακή υπόθεση” για τον Άβαρη το barebow γυναικών αφού η Α’ κατηγορία μονοπωλείται ως επί το πλείστον από αθλήτριες του συλλόγου μας.

Σταθερή και διαχρονική αξία για το γυναικείο barebow, η Εβίνα Κουντούρη προσέθεσε έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή της κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την Ευγενία Μεταξά με 6-0, έχοντας νωρίτερα σημειώσει την καλύτερη φετινή επίδοση στην κατηγορία με 529 στο γύρο κατάταξης. Νεό ατομικό ρεκόρ 9 πόντων στο γύρο κατάταξης και για τη Μεταξά με 477.

Μίνι έκπληξη το χάλκινο μετάλλιο της Σόνιας Κουλέπη, κυρίως λόγω της πολύμηνης αποχής της από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, κέρδισε στον συγκλονιστικό μικρό τελικό τη Μαρία Πιάνου με 6-4. Την πεντάδα του Πρωταθλήματος για τον Άβαρη συμπλήρωσε η Μάρω Χριστογιάννη, η οποία έμεινε εκτός 4άδας από τον πιο αμφίρροπο αγώνα της ημέρας που κρίθηκε με shoot off.

BAREBOW – ΟΜΑΔΙΚΑ

Στην πρώτη ιστορικά συμμετοχή των ομαδικών αγωνισμάτων του barebow σε Πρωτάθλημα Ανοιχτού Χώρου, οι ομάδες του συλλόγου μας αγωνίστηκαν χωρίς ανταγωνισμό, κατέγραψαν όμως τις πρώτες Πανελλήνιες επιδόσεις και στις 3 κατηγορίες:

 • Ομαδικό Ανδρών: 1536 (Δευτεραίος – Κορνίζου – Κρητικός)
 • Ομαδικό Γυναικών: 1369 (Κουλέπη – Κουντούρη – Μεταξα)
 • Μεικτό Ομαδικό: 1096 (Κουντούρη – Κρητικός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΑΝΔΡΩΝ

Στην πιο ανταγωνιστική και δύσκολη κατηγορία του Πρωταθλήματος με τις συνολικά 37 συμμετοχές, η ομάδα μας αγωνίστηκε με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου και τον Γιώργο Μακρή. Οι δύο αθλητές μας πέρασαν bye στους 32 με τη 19η και την 22η θέση στο γύρο κατάταξης, στη συνέχεια όμως ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους και κατέλαβαν αντίστοιχα την 27η και 31η θέση αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εξαιρετική η παρθενική εμφάνιση της Ελένης Βερούχη σε πρωτάθλημα, η οποία συνοδεύτηκε από νέο ατομικό ρεκόρ (491) και 10η θέση στο γύρο κατάταξης. Τα δύο σετ που κέρδισε απέναντι στην Χ. Τιφλίδου (Τερτραπτερυλλίς) για τη φάση 1/8, την ανέβασαν ακόμα μία θέση στην τελική βαθμολογία: 9η ανάμεσα στις 14 αγωνιζόμενες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ – ΜΕΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Το δίδυμο Βερούχη Μακρής για τον Άβαρη είχε εξ αρχής δύσκολο έργο με το 1028 και την 6η θέση στο γύρο κατάταξης που τους έφερε αντιμέτωπους με την ισχυρή ομάδα των Αχαιών (Καλογιάννης – Παπαδοπούλου). Η ήττα τους με 6-0 τους κατέταξε τελικά στην 8η θέση.

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΑΝΔΡΩΝ

Τρεις συμμετοχές για τον Άβαρη στο ανδρικό compound. Καλύτερος στο γύρο κατάταξης ο Βασίλης Αντωνάκος στην 11η θέση με τους Θανάση Ρίζο και Γιάννη Σταϊκάκη να ακολουθούν στην 22η και 25η θέση ανάμεσα σε 32 αγωνιζόμενους. Η τύχη έφερε στις διασταυρώσεις αντιμέτωπους τους Αντωνάκο και Ρίζο με τον πρώτο να επικρατεί στα 5 ends με 142-138 και να προκρίνεται στους 16. Ο Βασίλης συνέχισε με νίκη 135-125 απέναντι στον Δ. Καράμπελα (Προμηθέας) και προκρίθηκε στην 8άδα του πρωταθλήματος. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τον διεθνή Σάκη Κωστόπουλο (ΣΟΑ ΑΣΟΕΕ), από τον οποίο ηττήθηκε με 142-136.

Μετά το πέρας των ολυμπιακών γύρων, και οι τρεις αθλητές μας ανέβηκαν στη βαθμολογία σε σχέση με το γύρο κατάταξης:

 • Αντωνάκος Βασίλειος 7η θέση
 • Ρίζος Αθανάσιος 17η θέση
 • Σταϊκάκης Ιωάννης 21η θέση

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τριπλή συμμετοχή για τον Άβαρη και στο γυναικείο compound με τη Βέρα Δεληστάθη και τις νεάνιδες Ευγενία Γεωργικοπούλου και Αθηνά Γκολέμη. Παρθενική συμμετοχή και για τις τρεις σε Πρωτάθλημα ανοιχτού χώρου γυναικών και στο γύρο κατάταξης η Γεωργικοπούλου έλαβε την 7η θέση, η Γκολέμη την 9η και η Δεληστάθη τη 10η θέση.

Για την πρόκριση στην 8άδα, η Γκολέμη πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στην 8η Φ. Ζούρου (Φιλοκτήτης) με 120-109 ενώ ένας ακόμη “εμφύλιος” προέκυψε στις “κόντρες” ανάμεσα σε Δεληστάθη και Γεωργικοπούλου και τη δεύτερη να επικρατεί με 128-131. Η συνέχεια για τη Γεωργικοπούλου ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή αφού αντιμετώπισε στα ίσια τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Νατάσα Τσακίρη (Σ.Ο.Ελευσίνας) αλλά τελικώς ηττήθηκε με 132-136. Η Αθηνά Γκολέμη αντιμετώπισε στα προημιτελικά την κορυφαία σε επιδόσεις για το 2022 Κ. Ορφανίδου (ΓΑΣ Χολαργού) και ηττήθηκε με 124-136.

Όπως και στους άνδρες, και τα τρία κορίτσια μας βελτίωσαν τη θέση τους σε σχέση με το γύρο κατάταξης μετά τους ολυμπιακούς γύρους:

 • Γεωργικοπούλου Ευγενία 5η θέση
 • Γκολέμη Αθηνά 8η θέση
 • Δεληστάθη Βέρα 9η θέση

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ – ΟΜΑΔΙΚΑ

Σημαντική διάκριση είχε ο σύλλογός μας στο ομαδικό του σύνθετου τόξου ανδρών. Η ομάδα αποτελούμενη από Αντωνάκο, Ρίζο και Σταϊκάκη, αν και 6η από το γύρο κατάταξης με επίδοση 1885, πέρασε στις 4 κορυφαίες του πρωταθλήματος με νίκη επί του Σ.Ο. Ελευσίνας και σκορ 216-214. Η συνέχεια στον ημιτελικό με τον Προμηθέα και τον μικρό τελικό με τον ΓΑΣ Χολαργού δεν ήταν ανάλογη και τελικώς η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση.

Το ομαδικό του Άβαρη στο σύνθετο τόξο γυναικών (Γεωργικοπούλου, Γκολέμη, Δεληστάθη) αγωνίστηκε άνευ ανταγωνισμού με συνολική επίδοση 1733.

Τέλος, στο μεικτό ομαδικό του σύνθετου τόξου, Αντωνάκος και Γεωργικοπούλου με 1252 και 5η θέση στο γύρο κατάταξης, έχασαν στον πόντο την πρόκρισή τους στα ημιτελικά στην αναμέτρηση με τον ΑΟΠ Ερμής (140-141) και τελικώς η ομάδα κατέλαβε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα.

Πλήρη αποτελέσματα:

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες τους συλλόγου μας για την αγωνιστικότητα, το ήθος και τις επιτυχίες τους σε αυτή τη διοργάνωση καθώς και τους προπονητές του συλλόγου μας Γιάννη Τσιορμπατζή και Ευριπίδη Αυγουστόγλου για τη συνολική αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας.

Ιδιαίτερη μνεία και τους συνοδούς Ναταλία Καλλίτση, Ρήγα Παϊπάη, Παναγιώτα Ηλιοπούλου, Βλαδίμηρο Γαβάκη και Όλγα Βιτούλα που συνεισέφεραν τα μέγιστα στην υποστήριξη των αθλητών ανά βάρδια στη μεγαλύτερη αποστολή που είχε ποτέ η ομάδα μας σε βαθμολογούμενη διοργάνωση.

Τέλος, η οικογένεια του Άβαρη συγχαίρει όλους τους νέους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες ανεξαρτήτως συλλόγου καθώς και όλους όσους αγωνίστηκαν και εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους εργάστηκαν άοκνα για την ομαλή διαξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Κοινοποιήστε: